Heftige beelden: Jongeren slaan slachtoffer (15) in elkaar, noemen hem ”kankerbelg”

Heftige beelden: Jongeren slaan slachtoffer (15) in elkaar, noemen hem ''kankerbelg''

De vijftienjarige zoon van Maurice Malcorps uit het Belgische Vissenaken werd vorige week zondag in elkaar geslagen door drie jongeren op de parkeerplaats van de kazerne in Tienen. Maurice is woedend: ”Als het gerecht hier geen werk van maakt, sta ik niet in voor mijn daden… vrees ik.”

De beelden spreken voor zich. Deze zijn zeer schokkend. Tenminste, de daders vinden de mishandeling erg grappig, ondanks het feit dat het slachtoffer hen smeekt te stoppen. De video werd door henzelf op sociale media geplaatst.

Zo kon het gebeuren dat de vader van het slachtoffer plots geconfronteerd werd met de beelden waarop zijn eigen zoon in elkaar werd geslagen. Tegen Het Laatste Nieuws vertelt Maurice wat het met hem doet. ”Ik kan je verzekeren dat je je als vader op zulke momenten moet inhouden om niet het heft in eigen handen te nemen.” Ondanks dat zijn zoon hem vroeg niet naar de politie te stappen, deed Maurice dat toch.

Bewijsmateriaal offline gehaald

”Niet enkel de klappen waren heftig, maar hij kreeg ook een hele reeks scheldwoorden en bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Door dat laatste durfde hij niets tegen ons te zeggen. Door de beelden die de daders zelf op sociale media verspreidden, kwamen we het via reacties van kennissen te weten. Helaas, toen ik het te horen kreeg en de beelden wilde bekijken, hadden de daders hun post weer gewist: het stond slechts tien minuten online.”

Durft niet meer naar buiten

Na het bekijken van de beelden is duidelijk geworden dat de daders in het (recent) verleden meer jongeren lastig hebben gevallen. ”Blijkbaar ook mijn dochter en jongste zoon. Zij werden geïntimideerd en waren te bang om het te melden.”

Vader Maurice heeft het begrijpelijkerwijs nog steeds moeilijk met de beelden. ”Ik heb al menig traan gelaten. Als je ziet hoe ze je zoon behandelen, je hem hoort smeken en roepen van de pijn… Tsja, woedend en machteloos tegelijk. Hoe het met mijn zoon gaat? Van en naar school gaat hij onder begeleiding en thuis zit hij alleen maar in zijn kamer.

Of de politie wat doet? ”De politie Getevallei doet echt wel hun best. Ze hadden de daders heel snel gevat. Intussen zijn die weer vrij (het gaat om drie minderjarigen waarvan twee van 13 jaar), hopelijk doet het gerecht haar werk en ontlopen ze hun straf niet.

Scroll naar boven