Heftige beelden: Flatgebouw in Dordrecht staat in brand

Heftige beelden: Flatgebouw in Dordrecht staat in brand

In een flatgebouw aan de Troelstraweg in Dordrecht woedt een grote brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer staat de hele vijfde woonlaag “van voor naar achter” in brand. Diverse woningen zijn ontruimd.

De brand ontstond op een balkon, maar sloeg over naar het dak. Een woordvoerder van de brandweer kan op dit moment niet veel meer zeggen dan dat er een grote brand woedt en dat de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatse is.

‘Heftige situatie’

De burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, spreekt van een “heftige situatie”. Via Twitter laat hij weten zo de straat te bezoeken om in gesprek te gaan met hulpdiensten en bewoners.

Volgens hem zijn er geen slachtoffers gevallen bij de felle brand, maar: “De bewoners van de zestien woningen kunnen vanavond helaas niet meer terug naar hun huizen.” De burgemeester laat weten dat de gemeente opvang regelt.

Sluit ramen en deuren

De brandweer laat weten dat van bovenaf wordt geblust via een hoogwerker en een autoladder. De rookontwikkeling zou afnemen, maar toch waarschuwt de brandweer omwonenden naar binnen te gaan, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven