Het ging er gisteren heftig aan toe in Rotterdam. De politie had zijn handen vol met de hevige rellen die uitbraken. Deze rellen waren er om te protesteren tegen het 2G-beleid. 

Vinger op straat

De politie was gisteren avond heel de avond bezig om de situatie te kalmeren. Dit was een moeilijke taak want het ging er heftig aan toe. De politie heeft zelfs een vinger op straat gevonden. Aboutaleb reageert ook op de situatie.

Er zijn 20 mensen gearresteerd en zeven gewonden gevallen. De gewonden zijn demonstranten maar ook agenten. De politie heeft inmiddels bevestigd dat er ook schoten zijn gelost. “De situatie werd op een gegeven moment zo gevaarlijk dat de agenten zich genoodzaakt voelden om gericht te schieten”

Bij deze schietpartij raakte verschillende relschoppers gewond. Op videos is te zien dat een man gewond is aan zijn been. Ook kan iemand zijn vinger gaan ophalen bij de gevonden voorwerpen.. Die was er namelijk afgevallen.

BEKIJK OOK  Monsieur Cannibale verdwijnt uit de Efteling omdat deze 'racistisch' zou zijn

Ook burgemeester Aboutaleb laat van zich horen. “Er zijn tientallen aanhoudingen verricht, we verwachten er meer. Er wordt een groot onderzoek gestart. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de plekken waar de politie heeft geschoten.”

Bekijk hieronder verschillende beelden van gisteren:


Like it? Share with your friends!