Heftig nieuws voor Wesley Sneijder, oud-voetballer kapot van verdriet

Wesley Sneijder helemaal kapot en diep gekwetst

Wesley Sneijder, de man die door de fanatieke supporters van Ajax verguisd werd en een ‘valse hond’ is genoemd, zit er helemaal doorheen. Wes wilde graag terugkeren bij de club voor een rol in de technische staf, maar Ajax hoeft hem niet.

Liefde voor FC Utrecht

Laten we even bij het begin beginnen, want dit is best wel een interessant verhaal. Wesley Sneijder heeft heel lang bij Ajax gevoetbald. De geboren Utrechter koestert ook warme gevoelens voor de plaatselijke FC. Daar werd hij door de harde kern van Ajax op aangesproken.

Dat is nog zacht uitgedrukt, maar Wesley besloot een filmpje op te nemen waarin hij het nummer Utreg me stadsie in zijn auto ten gehore bracht.

Niet omdat Wesley dat een leuk nummer vindt, maar als sneer naar de F-Side. Een maand geleden werd bekend dat Wesley in gesprek was over een mogelijke terugkeer bij Ajax. Omdat hij op hoog niveau heeft gevoetbald, zag hij voor zichzelf wel een baantje weggelegd.

F-Side boos

De F-Side reageerde furieus en noemde hem een ‘valse hond’. Ook werd hem in een bericht op Instagram aangeraden zich vooral niet in Amsterdam te vertonen.

Wesley Sneijder

F-Side weer blij

Maar Sneijder wilde graag werken bij Ajax en dus besloot hij contact te zoeken met de ‘harde kern’. Die bleken uiteindelijk toch niet zo boos, en vergaven hem alweer. Zowel Sneijder als de F-Side brachten een statement uit, die ondertekend werd met de woorden ‘eens een ajacied, altijd een ajacied’.

Werken bij Ajax

Toen de plooien waren gladgestreken, gingen de gesprekken tussen Wesley Sneijder en Ajax gewoon verder. Vandaag werd echter duidelijk dat Ajax geen behoefte heeft aan Wesley.

Tijdens de open dag van de club liet trainer Maurice Steijn voor de camera van ESPN weten dat de gesprekken ‘on hold’ zijn gezet door Ajax.

Sneijder kapot van verdriet

Volgens Steijn staat Ajax nog steeds open voor een samenwerking met de recordinternational van Oranje, maar niet nu. Hij (Wesley red.) wil zich volledig gaan storten op het trainersvak en zijn diploma’s gaan halen.” Wesley heeft die namelijk niet.

Steijn wil er later op terugkomen, maar van Wesley hoeft het allemaal niet meer. In een emotioneel bericht op Instagram is hij verbolgen over de gang van zaken.

‘Geen basis’

Hij wist helemaal niet dat de gesprekken on hold stonden. Van Wesley mag Ajax lekker de tering krijgen. ”Dit geeft me geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde. Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid.”

”Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Ajax het beste. ”Eens een Ajacied, altijd een Ajacied”, zo sluit de diep bedroefde Wesley af.

Wesley Sneijder helemaal kapot en diep gekwetst

 

Scroll naar boven