Heftig: Nederlanders moeten luxe hotels gaan betalen voor mensen uit Ter Apel

Dit is waarom migranten allemaal naar Nederland willen

Het Nederlandse asielbeleid piept en kraakt aan alle kanten. Om ervoor te zorgen dat er dit jaar niemand in de buitenlucht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel hoeft te slapen, heeft de VVD een plan bedacht. Wij, Nederlanders, moeten voor hotelovernachtingen gaan betalen.

Hotels

Het plan komt uit de koker van asielminister Eric van der Burg. Hij heeft met de gemeente Westerwolde afgesproken dat er nooit meer dan 2.000 asielzoekers in Ter Apel zullen verblijven.

Het loopt echter flink storm bij het aanmeldcentrum, waardoor er naar alternatieven moet worden gekeken. Van der Burg geeft statushouders daarom gratis hotelovernachtingen op kosten van werkende Nederlanders. Zij moeten dit gaan betalen zodat het de regering niets meer kost.

Veiligelanders

In de tussentijd heeft Van der Burg nog steeds geen plek gevonden voor een permanente beschikbaarheidslocatie. Dat is een centrum voor de kanslozen onder ons. Anders gezegd: asielzoekers uit veilige landen zoals bijvoorbeeld Marokko en Algerije dus.

Omdat de locatie die hij op het oog heeft, een lege gevangenis in Almere, nog steeds niet rond is gekomen, komt er zo’n PBL op proef in Ter Apel.

”In de PBL geldt een sober opvangregime en de huisregel dat de asielzoekers te allen tijde beschikbaar zijn voor de asiel-, beroeps-, en vertrekprocedure.” Hun asielverzoeken worden versneld behandeld door de IND.

Steeds meer Nieuwe Nederlanders

Het aantal asielzoekers dat in 2023 naar ons land komt, wordt beraamd op ongeveer 77.000. Van der Burg verwacht de komende jaar een forse stijging.

Bizar

Wat niemand in de regering schijnt te begrijpen, of lijkt te willen doen, is kijken naar het omlaag brengen van het aantal asielzoekers.

VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans valt zijn partijgenoot Van der Burg aan door te stellen dat die alleen maar bezig is met ‘pleisters plakken’.

Brekelmans denkt dat door Nederlanders te laten betalen voor luxe hotels, het draagvlak nog meer zal afnemen. Er zit al bijna niemand meer te wachten op asielzoekers en dat wordt hiermee alleen maar verergerd.  ”De echte oplossing is het omlaag brengen van de asielinstroom, daar moet het kabinet alle focus op richten.”

Oppositie laaiend

Het besluit van Van der Burg kan bij Geert Wilders niet rekenen op sympathie. Hij spreekt van ’totale capitulatie’ en kan geen andere woorden vinden dat ‘waanzin’.

”Na luxe cruiseschepen gaat de VVD-staatssecretaris nu dure hotels volproppen met gelukzoekers en gemeenten ze verplicht door de strot duwen”, laat Wilders weten.

Ook Joost Eerdmans van JA21 is kritisch. Hij noemt het ’exemplarisch’ voor het beleid van dit kabinet. ”Pleisters plakken tegen torenhoge kosten zonder iets aan de daadwerkelijke oorzaak te doen, namelijk de instroom, en natuurlijk: dwang.”

Dat gemeenten moeten opvangen ’wie Van der Burg wil’, ook als dat tegen de wil van inwoners is, stuit hem ook tegen de borst: ”Opnieuw een heel kwalijke zet van dit stuurloze kabinet dat is losgezongen van de rest van het land.”

Scroll naar boven