Heftig: Meisje filmt hoe haar surfende vriend (26) vol door de bliksem wordt geraakt

Surfende man (26) wordt vol geraakt door de bliksem, terwijl zijn vriendin staat te filmen

Een Britse man van slechts 26 jaar is tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Rhodos omgekomen, toen hij op zee werd geraakt door de bliksem. Zijn vriendin zag alles gebeuren, en stond haar vriendje te filmen vanaf het strand.

De Engelse toeristen waren samen op vakantie gegaan naar Rhodos, zo meldt Ladbible. De man ging paddleboarden ( een soort surfen, waarbij je je armen gebruikt om te paddelen) in het Agia Agathi gebied van het eiland.

Bliksem

Zijn vriendin pakte de camera erbij en besloot haar vriend vanaf het strand te filmen. Opeens sloeg het weer volledig om en de zon maakte plaats voor donkere wolken met regen en onweer.

Ondanks dat het begon te bliksemen, bleef de man om de een of andere reden vrolijk doorgaan met paddleboarden. Na een paar minuten sloeg het noodlot toe.

Terwijl hij op zijn paddle board lag, werd hij vol geraakt door een bliksemschicht. Meerdere getuigen, waaronder dus ook de vriendin van de man, zagen het gebeuren.

Eerste hulp

Een van de strandgangers aarzelde geen seconde en rende met zijn kleding nog aan het water in. ”Ik was bezorgd dat ook ik geraakt zou worden, maar ik ben niet gestopt.”

”Toen ik bij hem kwam, lag hij met zijn gezicht naar beneden. Ik heb hem snel naar de kant gebracht en heb eerste hulp aan hem verleend.”

”Hij leefde nog. Ik hoorde zijn hart kloppen en ik voelde zijn pols. Na enkele minuten kwamen reddingswerkers en die zijn direct aan de slag gegaan om hem in leven te houden.”

Niet gered

De man werd vervolgens naar het Archangelos Health Center gebracht, maar medici zijn er niet in geslaagd om de man te redden.

Niet veel later hoorde ook de strandganger dat de man die hij geprobeerd had te redden, het niet overleefd heeft. ”Ik ben in shock en vlieg eerder terug naar huis. Mijn vakantie heeft geen zin meer.”

Dat geldt ook voor de vriendin van de man, die alles zag gebeuren. Zij verblijft momenteel nog in Griekenland. Het is nog niet bekend wanneer het lichaam wordt vrijgegeven, zodat het kan worden gerepatrieerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Scroll naar boven