Heftig incident in kindertehuis: ”Dader pas 11 jaar”

Heftig incident in kindertehuis: ''Dader pas 11 jaar''

In Duitsland heeft afgelopen dinsdag een zeer schokkend incident plaatsgevonden waarbij een meisje van slechts 10 om het leven is gekomen. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de dader, een jongen van elf jaar oud is.

Forensisch onderzoek

Het meisje werd afgelopen dinsdag levenloos aangetroffen in haar kamer in het kindertehuis in Wunsiedel, in de Duitse deelstaat Beieren. Het Openbaar Ministerie ging direct uit van m00rd en voerde een forensisch onderzoek uit. Nu deze resultaten binnen zijn, is de betrokkenheid van de elfjarige jongen duidelijk.

De jongen, die geen strafbare leeftijd heeft, is preventief in een beveiligde inrichting geplaatst, zo meldt de Duitse krant Bild. Volgens de autoriteiten is hij momenteel nog niet verhoord. Verdere maatregelen zullen in overleg worden genomen.

Heftig incident in kindertehuis: ''Dader pas 11 jaar''
Politieagenten in Duitsland

Motief

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, prijst de deskundigen die het onderzoek hebben gedaan. Het is aan het nauwgezette en zeer geëngageerde onderzoek te danken dat in relatief korte tijd een bij het misdrijf betrokken persoon kon worden geïdentificeerd.” De volgende stap is volgens Herrmann ”de precieze achtergrond van deze gruwelijke daad op te helderen”.

Scroll naar boven