Heftig incident in de Efteling: tientallen mensen naar de EHBO

Zwaar ongeval in de Efteling: tientallen gewonden

De Efteling is in rap tempo bezig een bedenkelijke reputatie op te bouwen. Nadat het gisteren al mis ging tijdens een parkshow en vandaag een stuk decor in de hens vloog, is vanmiddag ook een stoomtrein met tientallen passagiers op een vrachtwagen geknald.

Het incident vond plaats rond 13.00 uur, zo meldt Hart van Nederland. De stroomtrein, waar tientallen mensen in zaten, knalde vol op een vrachtwagen die daar stond in verband met werkzaamheden.

Dit gebeurde op het spoor, vlak achter de achtbaan Joris en de Draak. De passagiers hielden klachten over aan de botsing en moesten naar de EHBO-post, die in het park ligt.

Locomotief ontspoort

Een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel zegt er het volgende over: ”We zijn bezig met het bouwen van een paar nieuwe attracties en we moeten dan ook helaas soms tijdens openingstijden werken. Een wagen botste hierbij tegen een trein. De locomotief ontspoorde een heel klein beetje, de oorzaak wordt nog onderzocht.”

Het pretpark bevestigt dat mensen naar de EHBO-post moesten. ”Niemand hoefde afgevoerd te worden en mensen konden allemaal hun dagje Efteling vervolgen.”

”Het is heel vervelend dat dit is gebeurd, vooral voor de betrokkenen. De locomotief is beschadigd. Er wordt nu gekeken wat eraan gedaan moet worden. We hebben nog een tweede trein die kan rijden.”

Decor in de fik

Zoals in de inleiding al aangegeven, was dit niet het enige voorval in het park vandaag. Rond 11.45 vloog een stuk decor van de parkshow Raveleijn in de hens. Honderden mensen zagen het gebeuren moesten met spoed geëvacueerd worden. Het is nog niet bekend hoe dit kon gebeuren.

Ruiter

Ook gisteren was het al flink mis in het park. Tijdens diezelfde Raveleijn-show, viel een ruiter van zijn paard. Hij kwam met zijn hoofd tegen de afrastering en moest worden afgevoerd met een ambulance. De Efteling doet geen mededelingen over hoe het met hem gaat.

De woordvoerder van de Efteling gooit de drie incidenten op ‘enorme pech’. ”We zijn altijd voorzichtig. De veiligheidseisen zijn streng.”

Over de auteur