Heel weinig mensen weten waar deze gadgets voor gebruikt worden – Weet jij het?

Stel je dit scenario eens voor. Je zoekt door een rommellade bij je thuis en je komt iets tegen waar je geen idee van hebt waarvoor het werd gebruikt. Als je op dat moment bij je ouders woonde, heb je misschien zelfs gevraagd wat je nu precies vasthield.

We zijn geneigd om te wennen aan de dingen die in onze generatie worden gebruikt. Naarmate de jaren voorbij gaan, kunnen die gadgets steeds minder vaak worden gebruikt.

We hebben bijvoorbeeld recente video’s gezien van tieners die amper in staat zijn om een nummer te bellen door middel van een roterende telefoon. Tegenwoordig groeien kinderen op met smartphones en meestal hebben ze geen idee dat roterende telefoons vroeger gebruikt werden.

Terugkomend op dit punt, er zijn veel vreemde gadgets die niet meer van deze tijd zijn. Als voorbeeld heb je deze ongewone gadget misschien gezien in het huis van je ouders of grootouders. Het ziet eruit als een koningin met onderaan een stuk gebogen metaal.

Dus wat is het? Is het een oude munt en als het zo is, waar werd dit voor gebruikt? Ik was heel nieuwsgierig toen ik er één vond.

Dat is toen mijn moeder besloot dat ze de gadget ging gebruiken. Ze greep een naald en draad en gebruikte de gadget om de naald in te rijgen. Het maakte het zo gemakkelijk, ik weet niet zeker waarom ze het tegenwoordig niet meer gebruikt wordt. Maarja, wie naait er tegenwoordig nog?

Google heeft meer te vertellen over deze gadget. Ze werden al in het Victoriaanse tijdperk gebruikt en sommige hadden het hoofd van de koningin op het ronde gedeelte dat je vasthoudt. Ze kwamen in de vroege jaren 1900 naar de Verenigde Staten, maar sommige mensen stopten ermee om naaimachines te gebruiken.

Sommige van de nieuwere naaimachines zijn zelfs voorzien van LED-lampjes, zodat je kunt zien wat je doet en dat maakt het een stuk makkelijker. In de afbeelding hieronder is te zien hoe je gebruik kan maken van deze gadget:

Steek de draad door het oog van de naald en schuif deze naar beneden, waardoor de naald dichtbij het handvat komt.

Trek de draad door het oog van de naald, houd de draad met één hand vast en trek de naald weg van de handgreep met de draad met de andere hand.

Op dat moment kun je de naald volledig van de draad verwijderen en je draad gaat probleemloos door het oog. Het is een eenvoudige machine, maar het is zeer effectief!

Wist jij wat het is? Of heb jij hier nog nooit van gehoord? Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven