Wat we voorzien hadden lijkt nu te gaan gebeuren: in het hele land blijven het aantal coronabesmettingen explosief stijgen. Als resultaat hiervan gaan in het hele land de risico niveaus omhoog. Maar liefst elf van de 25 regio’s hebben het hoogste alarmniveau gemeld.

Nederland kleurt donkerrood

Het ziet er dan ook naar uit dat er komende week 10 regio’s zich bij dit rijtje kunnen voegen. Twee specifieke cijfers bepalen het risiconiveau: het aantal ziekenhuisopnames en het aantal positieve tests. Vorige week ontstond er een nieuwe golf, waarbij vrijwel alle risico niveaus in het land omhoog schoten. In Zeeland is de situatie het minst zorgelijk.

Dit zijn de regio’s waarbij de situatie momenteel op ‘zeer ernstig’ staat: Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Midden- en West-Brabant, Twente, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden, de Gooi, Vechtstreek en Kennemerland. Amsterdam-Amstelland is op het moment van schrijven de grootste brandhaard.

BEKIJK OOK  Flink wat ophef over gigantisch feest in Amsterdam wat gister plaatsvond

Toch is niet iedereen nog overtuigd van het gevaar van het aantal oplopende besmettingen. Een persoon zei hierover op Twitter: “Misschien zijn de gevaccineerden wel ‘superspreaders’. Kijk maar naar UK met 70% volledig gevaccineerden, en 89% al 1 vaccin. Toch hebben ze de hoogste besmettingen ever.”


Like it? Share with your friends!