Heb jij wel eens een spin opgezogen met de stofzuiger? Zó lang kan een spin overleven

spin stofzuigen

Één van die huishoudelijke klusjes die regelmatig gedaan moeten worden, maar niemand leuk vindt om te doen is stofzuigen. Naast het huis stofzuigen, wordt de stofzuiger ook wel is gebruikt om spinnen mee op te zuigen. Heel handig, maar hoe lang kan een spin nog overleven nadat hij is opgezogen? Dat is dus veel langer dan je denkt..

Je denkt bij het opzuigen van een spin dat hij verdwenen is, maar dat kan nog wel eens vies tegenvallen. Het tijdschrift Illustrerad Vetensk laat weten dat het heel eenvoudig is voor spinnen om te overleven in een stofzuiger. Sommige spinnen kunnen zelfs weken lang overleven!

stofzuiger

Ondanks dat spinnen niet goed kunnen zien, kunnen ze wel onderscheid maken tussen licht en donker. Dus als ze geluk hebben en het licht kunnen vinden, kunnen ze zelfs uit de stofzuiger kruipen en dan ben je weer terug bij af.

Om duidelijk te weten wat de kansen zijn dat de spinnen het overleven, is er een onderzoek gedaan op de overlevingskans van een spin die is opgezogen door een stofzuiger. Hieruit kwam naar voren dat de kans zeer klein is dat een spin de zuigkracht van een stofzuiger overleeft, omdat ze erg gevoelig zijn en snel sterven. Maar dat wil niet zeggen dat dit altijd gebeurt, dus denk goed na wanneer je weer een spin opzuigt met je stofzuiger!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven