Heb jij nog cassettebandjes? Hier kun je echt enorm veel geld mee verdienen!

Heb jij nog cassettebandjes? Hier kun je echt enorm veel geld mee verdienen!

Soms is het lastig te bepalen of iets waarde heeft of niet. Hier zijn talloze voorbeelden van. Schilderijen en antiek zijn het meest bekend, maar ook andere spullen kunnen veel waard zijn. Munten, barbiepoppen en noemt het allemaal maar op.

Cassettebandjes

Op de website Discogs, een platform voor verzamelaars, staan niet alleen zeldzame vinyplaten. Ook kun je er een heleboel cassettebandjes vinden.

We kunnen het ons nu niet meer voorstellen, maar cassettebandjes waren vroeger de enige manier om muziek te luisteren. Om het nummer te beluisteren dat je wilde horen, moest je soms flink vooruit- of terugspoelen. Ondenkbaar in deze tijden.

Heb jij nog cassettebandjes? Hier kun je echt enorm veel geld mee verdienen!

Veel waard

Maar juist omdat cassettebandjes tegenwoordig niet meer veel gebruikt worden, zijn sommige collectorsitems ontzettend veel waard.

En dan hebben we het niet over een paar tientjes, maar in sommige gevallen tienduizenden euro’s. Ben jij iemand die nog oude bandjes op zolder heeft liggen? Dan kun je maar beter even verder lezen 🙂

Op de internationale verzamelaarswebsite legt Discogs uit dat er bepaalde bands en zangers zijn waarvan de bandjes om een bepaalde reden een fortuin waard zijn. Dat kan doordat sommige bandjes persoonlijk zijn gesigneerd door artiesten, of juist omdat er maar weinig van zijn gemaakt.

Onderstaand vier cassettebandjes die heel veel geld waard zijn en waarmee jij, wanneer je ze in bezit hebt, heel lekker kunt verdienen.

Heb jij nog cassettebandjes? Hier kun je echt enorm veel geld mee verdienen!

Grimes – Geidi Primes

Heb jij de cassette van Grimes – Geidi Primes uit 2010? Op het moment van schrijven kun je daar meer dan 62.000 euro voor vragen.

Dat komt doordat er slechts dertig van in omloop zijn. De artiest heeft elk bandje voorzien van een persoonlijke boodschap en een tekening.

Aerosmith – Just Push Play

Een andere waardevolle cassette is die van Aerosmith – Just Push Play, waarmee je ongeveer 45.400 euro kunt verdienen op voorwaarde dat de cassettedoosje het woord ‘Play’ niet bevat en nog steeds verzegeld is.

Mörk Gryning – Demo 1994

Aan de andere kant, is die van Mörk Gryning – Demo 1994, ongeveer 25.000 euro waard omdat het twee tracks bevat van de oorspronkelijke opname van de verkoper zelf.

Herbert W. Armstrong – The World Tomorrow Programme: Preparing Christ’s Way / Book Of Revelation

Ten slotte wordt de top van de duurste cassettebandjes lijst afgesloten door Herbert W. Armstrong – The World Tomorrow Programme: Preparing Christ’s Way / Book Of Revelation. Het kost ongeveer 17.000 euro omdat de tracks die het bevat behoren tot het The World Tomorrow Programme.

Andere waardevolle cassettebandjes

Heb jij bovenstaande bandjes niet in huis? Jammer joh. Er zijn echter nog een paar andere bandjes die ook veel geld kunnen opleveren.

Xero – Xero

Xero – Xero (1997): 4.000 euro. Het is een zelfgetiteld en zelf geproduceerd album van de band zelf. Omdat het thuis is opgenomen, is de waarde ervan minder hoog.

The Artist (Formerly Known As Prince) – The Versace Experience – Prelude 2 Gold (1995)

Het bevat onuitgebracht materiaal en mixen die alleen werden gehoord door de gelukkigen die de modeshow van Versace bijwoonden in Parijs in 1995. Voor dit bandje kun je gemakkelijk 4.500 euro vangen.

Throbbing Gristle – 24 Hours (1980)

De waarde van deze cassette wordt geraamd op zo’n 2.000 euro. De groep was controversieel vanwege concerten waarbij ze s*ksueel getinte beelden, concentratiekampen en nazisymbolen ironisch projecteerden.

Naast al deze cassettes , worden bands zoals Pink Floyd, Black Sabbath, The Pixies, Metallica, Oasis, Pulp of Blur voor een zeer goede prijs verkocht.

Even op zolder kijken dus!

Scroll naar boven