Heb je geen mondkapje op? Dan krijg je ook geen salaris

Iemand die voor een banketbakkerij in Bilthoven werkt krijgt niet meer betaald omdat hij geen mondkapje wil dragen. De bezorger van de bakkerij had een rechtszaak aangespannen maar verloor deze.

De bezorger werkt als zeven jaar voor de bakker en bezorgde eten voor het bedrijf. Vorig jaar zei de bakker dat iedereen die er werkt een mondkapje moet dragen: “Het is ff niet anders, samen pakken we het op!,” zei het bedrijf tegen haar werknemers.

Weigeren

De bezorger van het bedrijf wilde dit niet doen omdat hij zijn werk niet goed kon uitvoeren met een mondkapje verklaarde hij. Hij zei ook dat hij genoeg afstand kon houden waardoor het dragen van een mondkapje niet nodig was in zijn ogen.

Hij kreeg hier vorig jaar ruzie over met zijn baas waardoor zijn baas zij dat hij zonder mondkapje geen salaris meer zou krijgen en ook niet meer op de werkvloer hoefde te verschijnen.

Rechter

“Hoewel over de effectiviteit van het mondkapje wordt getwist, is het een maatschappelijk aanvaard middel”, was het oordeel van de rechter.

De rechter deed deze uitspraak omdat een mondkapje in deze tijd voor een veilige en gezonde werkomgeving zorgt.

Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf dat ze zorgen voor een veilige en gezonde werksfeer binnen hun bedrijf.

De man heeft wel extra geld gekregen omdat hij de afgelopen jaren te weinig salaris had gekregen.

Mening

Wij zijn heel erg benieuwd wat jij hiervan vindt, terecht of niet? Laat het weten door hieronder op reacties te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven