Heb je een dikke buik? Dan heb je meer kans om besmet te raken met het coronavirus zeggen wetenschappers. Als je wat extra pondjes op je heupen hebt is dat dan weer niet zo erg.

Dit nieuws is niet helemaal nieuws want er zijn meerdere artikelen gepubliceerd die aantonen dat als je overgewicht hebt, je meer kans hebt om besmet te raken met het coronavirus. Maar je als dus overgewicht hebt, heb je nog meer kans om besmet te raken met het coronavirus laat een nieuw onderzoek zien. Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben dit onderzoek gedaan maar je hoeft je niet druk te maken als je maar een paar kilo bent aangekomen zeggen ze.

Overgewicht en het coronavirus

Waar je je wel eenbeetje zorgen om moet maken is als je buikomtrek groot is. Dan gaat het wel echt om een grote buik en niet om een klein kerst / oud en nieuw-buikje. Het gaat dus echt om de buik en bijvoorbeeld veel minder om het vet rondom je heupen.

BEKIJK OOK  China doet uitstrijkjes vanuit de anus om mensen te testen op het Coronavirus

„De plaats waar het vet zit, is belangrijk voor het risico op een ongunstig verloop bij Covid-19″, laat arts-onderzoeker Cathelijne van Zelst weten. Nog meer reden dus om wat meer vet te verliezen in de maand januari.

Van Zelst deed samen met arts in opleiding Thijs Janssen het onderzoek en keken ze naar overgewicht en het coronavirus. Ze werken allebei op de afdeling Longgeneeskunde van Franciscus Gasthuis & Vlietland als arts-onderzoeker.

Ze gingen naar de eerste hulp om te kijken welke mensen daar binnenkwamen en besloten 86 patiënten die besmet zijn met het coronavirus te volgen. Ze keken naar hoe groot hun buik en heupen waren. Vervolgens gingen ze vergelijken hoe erg het virus was bij mensen met een grotere buik en bij mensen met een minder grote buik.

BEKIJK OOK  Extreme rellen in Amsterdam – politiebusje wordt gesloopt (video)

„Een dikke buik verslechtert je kansen als je Covid-19 krijgt”, zegt Janssen. „Het is een onafhankelijk risico, los van leeftijd, geslacht, of andere ziekten, zoals het metabool syndroom.”

„Minder eten en meer bewegen is altijd een goed idee. Zeker in deze coronatijd is een gezonde levensstijl een goed voornemen”, benadrukt Janssen. „Deze pandemie laat zien hoe belangrijk dat is.”


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!