Hartverscheurende verdwijning: Puppy van 11 weken uit de auto gestolen

Hartverscheurende verdwijning: Puppy van 11 weken uit de auto gestolen

Wat afgelopen zondag een schitterende dag had moeten worden, is voor een stel honderliefhebbers uit het Brabantse Tilburg uitgelopen op hartverscheurend verdriet. Hun puppy werd namelijk meegenomen door een ‘gelegenheidsdief’.

Terwijl ze op het terrein van een club voor hondentraining waren, werd hun 11 weken oude Duitse herder pup gejat. Het dier zat in een aanhangwagen en verdween op mysterieuze wijze.

Eigenaren verdrietig

De eigenaren zijn vanzelfsprekend ten einde raad en willen Winnie, zoals de hond heet, zo snel mogelijk terug. Zij vragen het publiek daarom om hulp om de puppy terug te vinden.

Wat in hun voordeel spreekt, is dat Winnie gechipt is. Hierdoor wordt identificatie vergemakkelijkt. Ze omschrijven de hond als donker grauwe Duitse herder pup met een oor dat al staat en een flapoor.

Geef de hond terug

Eigenaresse Niki spreekt tegen Hart van Nederland het vermoeden uit dat het gaat om een ‘gelegenheidsdief’. Iemand die in eerste instantie dat niet wilde doen, maar zijn/haar kans schoon zag.

”We willen maar een ding: onze pup terug. Niet iedereen is geschikt om voor een herdershondpup te zorgen. Ze verdient een goed nestje. Dat we niet weten waar ze is, is het allerergst.”

Contact

Vandaag wordt er in en rondom Tilburg geflyerd, Daarnaast wordt er ook met een speciale speurhond gezocht. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

Zij roepen iedereen op direct in contact te treden met hen wanneer zij informatie hebben over de verdwijning van de hond. Op social media gaat het nieuws nu snel rond. Daarmee worden de kansen op herkenning en een veilige terugkeer ook fors vergroot.

Ook wij sluiten ons graag aan bij de oproep van de eigenaren. Wij willen jou vragen om dit bericht te delen op Facebook. Hopelijk is Winnie snel gevonden.

Beeld: Niki Schwartzmans

Scroll naar boven