Hartverscheurend nieuws voor Dieuwertje Blok – legt al haar werk neer

dieuwertje blok

Dieuwertje Blok, 66 jaar oud, heeft huidk*nker op haar neus en moet daarom een deel van haar neus laten verwijderen. Hierdoor zet ze al haar werkzaamheden in de media op pauze en trekt ze zich terug uit de spotlights, zo deelt ze mee in een interview met de Volkskrant.

Geen terugkeer voor Dieuwertje?

Ze houdt zelfs rekening met de mogelijkheid dat ze niet meer terugkeert op Het Sinterklaasjournaal, wat een groot verlies is. Ze nam zelf contact op met de krant om haar verhaal te doen: “Het voelt best raar om zelf de publiciteit te zoeken”, geeft ze toe.

“Maar ik wil zelf aan het roer staan. Vroeg of laat moet ik toch weer onder de mensen komen en dan vind ik het fijn als iedereen al weet wat er speelt en hoe ik erin sta. Het is nogal wat wat er moet gebeuren.” Blok moet een tijdje wachten op een prothese. “Dus dan is het maar beter dat iedereen op de hoogte is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dieuwertje Blok (@dieuwertjeblok_)

Intensieve bestralingen

De neus van Blok is intensief bestraald en ze heeft ook immuuntherapie ondergaan, maar beide behandelingen hebben helaas niet gewerkt. “Het voelde al niet goed”, vertelt ze. “Ik heb ook een rare geur in mijn neus.” Toen ze hoorde dat haar neus geamputeerd moest worden, was dat een enorme schok.

“Mijn eerste reactie was: als dat moet gebeuren, dan weet ik niet of ik nog wel wil leven”, zegt Blok. Maar nu ziet ze het anders. “Nu denk ik: weg met die ziekte. Het was kiezen tussen mijn neus of mijn leven. En toen was de keuze snel gemaakt.”

Presentatrice Dieuwertje Blok presenteert voor het twintigste jaar het Sinterklaasjournaal. | Op1

Wij willen Dieuwertje en haar familie heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd. Daarom willen we aan jou vragen om een steunbetuiging achter te laten in de reacties op Facebook.

Scroll naar boven