Harteloos dierenleed: 11 pasgeboren biggetjes op vreselijke wijze gedumpt

Harteloos dierenleed: 11 pasgeboren biggetjes op vreselijke wijze gedumpt

In het Brabantse Eindhoven zijn 11 biggetjes gedumpt. Afgelopen vrijdag werden er twee dozen met mini varkentjes gevonden in het Philips de Jongh park. Direct na de vondst is er alarm geslagen. Dat meldt de stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven.

Opvang

De Eindhovense opvang ontfermt zich normaal gesproken alleen over honden en katten, maar voor de elf varkenssnoetjes maakten ze een uitzondering. De dieren kregen direct een warme plek en werden van eten en drinken voorzien. Afgelopen zondag zijn ze overgebracht naar een noodopvang van de Hobbyvarkenvereniging. Waarom de biggetjes moederziel alleen zijn achtergelaten is onbekend.

Adoptie

Deze week zal een arts bij de opvang langskomen om de gezondheid van de dieren te checken. Ook zullen, als die er zijn, mannetjes gecastreerd worden.

De eigenaar krijgt twee weken de tijd om zich te melden, al hebben ze daar bij de opvang geen vertrouwen in. Intussen is men bezig om de wachtlijst met potentiële adoptiekandidaten te bekijken, maar ook nieuwe geïnteresseerden kunnen zich melden.

Scroll naar boven