Hardlopers rennen in bos om grote regenplas heen, worden op de bon geslingerd

Hardlopers rennen in bos om grote regenplas heen, krijgen een boete

Wie in het bos gaat hardlopen en van het pad wil afwijken op een regenplas te vermijden, kan daar maar beter twee keer over nadenken. Wie betrapt wordt mag namelijk flink in de buidel tasten. Onzin? Vraag het aan Jeroen en Kees. Ze kregen allebei een boete van 100 euro.

Hardlopen in het bos

De twee gingen harlopen door het Noord-Hollandse Duinreservaat. Het had al de hele dag flink geregend, maar de twee lieten zich niet kennen.

Dat het een prijzig hardlooprondje werd, hadden de twee niet kunnen vermoeden. Het duo rende over een verharde weg. ”Een andere route dan normaal, want de gebruikelijke weg was volgens Kees al niet meer begaanbaar door de regen die was gevallen.

Hardlopers rennen in bos om grote regenplas heen, krijgen een boete
Foto ter illustratie

Helaas lagen er ook flinke regenplassen op het verharde stuk. Jeroen en Kees wilden natuurlijk geen natte voeten en zijn hier daarom omheen gerend.

Het ging om een klein stukje, waarna de hardlopers het verharde stuk weer opgegaan zijn. Niets aan de hand denk je dan. Helaas liep dat anders af.

Toen de twee een hoek om kwamen, stuitten ze op twee boswachters. Die zijn onverbiddelijk en slingeren Jeroen en Kees zonder pardon op de bon. De reden? Ze hadden een klein stukje over het ruiterpad gerend en dat was niet de bedoeling.

Bizar

Kees vindt het kinderachtig. ”De boswachter hield voet bij stuk en vertelde dat ze aan de kant hadden moeten lopen.” Als Kees hem dan vraagt of de boswachter dat even kan laten zien, besluit de overenthousiaste bosbaas in plaats van twee, een boete uit te schrijven.

Wat er daarna gebeurd is tamelijk bizar. Nadat de boswachter de bekeuring heeft uitgeschreven, mogen ze ineens wel over het ruiterpad rennen.

”We worden bekeurd voor het lopen op een ruiterpad en vervolgens mogen we doorlopen? Laat ons dan teruglopen”, aldus Kees.

‘Goed gehandeld’

Aan NH Nieuws laat PWN (Puur Natuur & Water) weten dat de boswachters ‘goed’ hebben gehandeld. Volgens de regels is het niet toegestaan om van de paden af te wijken.

Dat je dat natte voeten oplevert als het heeft geregend? Jammer dan. Jeroen en Kees hadden via de site van PWN moeten kijken welke paden gangbaar zijn en welke niet.

Scroll naar boven