Hannie (77) bestolen van haar meest waardevolle bezit

Hannie (77) op haar sterfbed bestolen van haar meest waardevolle bezit

De familie van de inmiddels 0verleden Hannie is woest en tegelijkertijd ontzettend verdrietig. Hannie (77) werd namelijk bestolen van haar bedelarmbandje, vlak voordat ze haar laatste adem uitblies: ”Hoe laf kun je zijn!!?”

Dochter Gabriella is volkomen terecht laaiend over wat er is gebeurd. Het bedelarmbandje van haar moeder was nog geen 300 euro waard, maar de emotionele waarde is niet in geld uit te drukken.

Hannie had het armbandje al 55 jaar om haar pols. Het vertegenwoordigde enorme waarde voor de familie. Er zaten veel schakeltjes aan. Voor iedere geboorte van een kind of kleinkind kwam er een schakeltje bij. Ook nadat haar man Alfredo was heengegaan, kwam er een schakeltje.

Dag en nacht had Hannie het armbandje om. Het zat standaard aan haar pols en 55 jaar lang heeft ze hem niet afgedaan.

Verzorgingstehuis

De Amsterdamse vrouw verbleef al enkele jaren in een verzorgingstehuis. De afgelopen weken ging haar gezondheid steeds verder achteruit. Haar familie kwam elke dag langs.

Dat deden ze ook op 16 juli, maar toen merkte Graziella op dat het armbandje verdwenen was. Slechts 10 minuten voordat haar moeder in slaap gebracht zou worden. Een slaap, waaruit Hannie niet meer zou ontwaken. Toen Graziella aan de pols van haar moeder voelde, was het armbandje weg.

Hannie (77) bestolen van haar meest waardevolle bezit

Rekenen

Vervolgens werd alles nagekeken en onderzocht. Er was maar een mogelijkheid: het is van haar pols gehaald. De familie is vrijwel elke dag langsgekomen, en hebben daar steeds een foto van gemaakt. Er zijn drie dagen waarop dat niet gebeurd is, namelijk op 11, 12 en 13 juli.

De familie is verbouwereerd en dat is nog zacht uitgedrukt. ”We zijn boos en verdrietig”, zo zegt Graziella tegen Hart van Nederland.

”De dief kan er ook niks mee. Want als het nu op Marktplaats wordt geplaatst, valt het hopelijk op. Er zitten herkenbare beeldjes aan.”

De familie hoopt dat de dief spijt krijgt. In een Facebookbericht roept ze hem of haar op: ”Hopelijk heb je nog een beetje hart en leg je de armband ergens anoniem terug.”

Scroll naar boven