Handhavers jagen op wildplassende Feyenoorders, moeten vluchten (video)

Twee BOA's hebben een 'schrikmomentje' gehad toen ze besloten te gaan handhaven bij een wedstrijd van Feyenoord.

Twee BOA’s hebben een ‘schrikmomentje’ gehad toen ze besloten te gaan handhaven bij een wedstrijd van Feyenoord. Het duo had er veel zin in, maar moest uiteindelijk vluchten omdat hun veiligheid niet langer gewaarborgd kon worden.

Handhavers

Handhavers, je kent ze wel. Ze verrichten het werk waar de p0litie geen tijd/zin in heeft. Daar horen ook vervelendje klusjes bij.

Denk aan hondenpoep controleren, graaien in afval om de vervuiler te achterhalen en nog wat andere dingetjes. Maar recent mochten twee uitverkorenen naar De Kuip.

Feyenoord – Lazio Roma

Althans, ze mochten het gebied inspecteren. Dat deden ze samen met een cameraploeg, die de werkzaamheden van de twee ging vastleggen.

Mariëlle maakt zich meteen erg bezorgd. ”Ja, dat bier naar elkaar gooien buiten op straat. Tegen de tegensupporters omdat ze vijandig naar elkaar toe zijn.”

Twee BOA's hebben een 'schrikmomentje' gehad toen ze besloten te gaan handhaven bij een wedstrijd van Feyenoord.

Mariëlle heeft blijkbaar niet meegekregen dat er helemaal geen uitfans zijn. Supporters van Lazio Roma hebben een verbod gekregen. Er zijn dus geen Italianen.

Kraam

Marielle en Dave worden naar De Kuip gestuurd, waar ze ervoor moeten zorgen dat alles ordentelijk verloopt. Ze hebben een aantal taken meegkregen.

Zo moeten ze letten op bedelen, wildplassen en andere onregelmatigheden. Het begint al gelijk goed, wanneer ze van hoger hand moeten optreden tegen een verkoper van fanspullen.

Die heeft zijn kraam blijkbaar op de calamiteitenroute gezet. Dave vraagt hem vriendelijk of hij de kraam wil verschuiven. De verkoper is niet blij.

Na een heftige discussie gaat Mariëlle het even navragen. Althans, ze meldt dat ‘meneer echt wel heel moeilijk doet’. De man moet toch verplaatsen.

Wildplassen

Dave maakt daarna flink jacht op wildplassende supporters. Hij geeft ze geen bon, maar een vermaning. ”We willen toch wel de-escalerend optreden.”

Wilplassen

”Rondom zo’n voetbalwedstrijd gebeurt het zoveel. In het vervolg hopen we dan zo iemand gebruik maakt van een pisbak.”

Vluchten

Wanneer er ogenschijnlijk niets aan de hand is, gaat de telefoon. De dienst van Dave en Mariëlle krijgt een twist doordat er van hogerhand wordt gebeld.

De twee handhavers en de cameraploeg schijnen ‘niet veilig’ te zijn. De twee gaan halsoverkop weg. ”Het is belangrijk dat we nu weg gaan.”

Beelden:

 

Scroll naar boven