Handbagage in vliegtuigen binnenkort verleden tijd

Handbagage in vliegtuigen binnenkort verleden tijd

Vliegtuigmaatschappijen zijn massaal bezig met het aanscherpen van regels met betrekking tot handbagage in het toestel. Nu gaan er zelfs stemmen op om handbagage in zijn geheel af te schaffen. ”Vliegtuigen zijn er niet voor gemaakt.”

Handbagage vliegtuig

Ryanair, Easyjet, Jet2, TUI en Transavia hebben de regels rondom handbagage in het vliegtuig allemaal verscherpt. Maar nu lijkt het erop dat we straks helemaal geen rolkoffertjes en/of sporttassen mee mogen nemen de cabine in. Simpelweg omdat een vliegtuig dit niet aankan.

Handbagage in vliegtuigen binnenkort verleden tijd

Dat stelt expert David Young. Hij kan het weten, wat hij ontwerpt al twintig jaar bagageruimtes voor vliegtuigen. Young stelt dat we op een breekpunt zijn.

Tegen DailyStar zegt hij: ”We hebben de max nu bereikt. Misschien moeten we helemaal afscheid nemen van bagage in het vliegtuig. Iemand moet naar voren treden en zeggen: ‘we doen dit niet meer’. Dit is niet de juiste manier van vliegreizen.”

Rekening voor passagiers

Het is je wellicht al opgevallen dat personeel van vliegmaatschappijen soms wel heel erg strengt controleert op afmetingen van je handbagage. Dat is niet zonder reden.

Bij Fronter, een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, krijgt personeel letterlijk een bonus voor elke tas die ze bij klanten in rekening brengen.

De airline legt dat zelf uit als een ‘stimulans voor medewerkers om ervoor te zorgen dat het beleid wordt nagestreef en dat alle klanten gelijk worden behandeld.”

Hoeveel handbagage meenemen?

Hoeveel handbagage mag je meenemen als je gaat vliegen? Bij prijsvechter Ryanair mag je een kleine tas meenemen die niet groter is dan 40 cm  x 20 cm x 25 cm.

Bij Easyjet zijn de afmetingen wat groter. Hier gaat het om 45 cm  x 36 cm x 20 cm. Bij Transvia zijn de afmetingen in totaal maximaal 40 x 30 x 20 cm. KLM hanteert een beleid van 55 x 35 x 25 cm. Zoals je ziet is het overal dus verschillend. Als het aan David Young ligt, moeten we binnenkort dus alle bagage bij gaan boeken.

Scroll naar boven