Hagenaar raakt in gevecht met kip en wordt doodgepikt

Tragisch nieuws van uit het groene Ierland, waar ene Jasper Kraus het aan de stok kreeg met een enorm boze haan. Dat heeft hij niet overleefd.

Bezweken

Kippen en hanen zijn vaak ontzettend leuke dieren. Op de kinderboerderij en wellicht in je eigen achteruin kun je er veel plezier aan beleven.

Maar een Ierse haan valt niet in die categorie. Om de een of andere reden vloog de haan de man aan. Kraus werd vervolgens in niet zo’n beste staat aangetroffen door de buurman.

Hij is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is de aanval van de haan niet meer te boven gekomen. Vlak na aankomst is Kraus bezweken, zo meldt De Telegraaf.

Hagenaar raakt in gevecht met kip en wordt doodgepikt

Drama

Het voorval gebeurde overigens al op 28 april vorig jaar, maar het onderzoek naar de exacte overzaak van het 0verlijden werd pas recent afgerond.

De dochter van Kraus, Virginia Guinan, bevestigt aan de krant dat haar vader op een bizarre manier het leven heeft gelaten.

Het komt vrijwel nooit voor dat een haan erin slaagt om een mens dusdanig toe te takelen, dat diegene eraan bezwijkt. Om die reden werd er een grootscheeps onderzoek ingesteld.

Een arts twijfelde in eerste instantie aan de daden van de haan, maar moest na onderzoek toch concluderen dat de haan in dit geval verantwoordelijk kan worden gehouden voor de gebeurtenis.

Recidivist

Volgens de dochter is de haan een echte recidivisit. Ze werd zelf namelijk ook al een keer aangevallen door de haan. Dat heeft ze gelukkig overleefd.

Voor haar vader is het helaas anders afgelopen. We wensen de familie natuurlijk ontzettend veel sterkte. Het is nog niet bekend welk lot de haan wacht.

Scroll naar boven