Hagenaar klaagt eigen vriendin aan vanwege ‘gevaarlijke kus’

Hagenaar klaagt eigen vriendin aan vanwege 'gevaarlijke kus'

In Den Haag stond een nogal opmerkelijke rechtszaak op het programma. Een lokale inwoner beweert een ‘gevaarlijke’ kus van zijn vriendin te hebben gekregen, die desastreuze gevolgen heeft voor hem. Hij wilde een aanzienlijke schadevergoeding.

Kus op oor

De twee logeerden in een hotel en hadden de avond daarvoor een popconcert bezocht. Dat was hartstikke leuk en gezellig, maar de volgende ochtend ging het faliekant mis.

De man gaf zijn vriendin de volgende ochtend een paar kusjes, waaronder eentje op haar oor. Dat vond ze niet fijn en ze liet dat ook direct merken.

Hierop stelde de man dat zijn vriendin zich niet moest aanstellen. Ze vroeg of ze dat ‘anders eens bij hem moest doen?’ Dat vond de man prima, waarna hij een kus op zijn oor kreeg. Maar toen onstond het probleem, want de man beweert dat hij nu gehoorschade heeft.

De kus is volgens hem de oorzaak. Hij stelt niet meer te kunnen werken als plastisch chirurg en arbeidsongeschikt te zijn voor 40 procent.

Normale kus

Zijn vriendin verklaarde dat het om een normale kus ging, waarbij ze vanzelfsprekend niet de intentie had om haar vriend pijn te doen. Zij is in shock dat ze voor de rechter moet verschijnen.

Over de rechter gesproken, die heeft geoordeeld dat de bewuste kus ‘misschien ingrijpend’ is geweest, maar dat de vrouw niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Dat is slecht nieuws voor de man. Hij stelt tinnitus te hebben opgelopen door zijn vriendin en is kapot van verdriet. Het is niet bekend of de twee nog samen zijn.

Scroll naar boven