Haarstylist weigert tiener’s haar vol klitten te scheren, besluit de make-over van haar leven te geven

Volgens het Journal of the American Medical Association in de Verenigde Staten ervaren meer dan 20-26% van de vrouwen en 8-12% van de mannen op een bepaald moment in hun leven een depressieve periode.

Tieners zijn vatbaar voor depressie vanwege een combinatie van hormonale veranderingen en sociale druk, zoals groepsdruk en pesten. Er is een geduldige en empathische persoon voor nodig om in te grijpen in situaties met depressieve tieners, maar dat is precies wat een kapper deed toen een 16-jarig meisje een salon binnenkwam na weken niet uit bed te kunnen komen.

Het jonge meisje legde uit dat ze eindelijk de motivatie had gevonden om haar bed te verlaten voor iets anders dan een reis naar de badkamer. Ze zou binnenkort weer terug naar school gaan en wist dat er foto’s van studenten gemaakt zouden worden. Dit bracht haar ertoe om wat hulp te zoeken voor haar haar vol met klitten, aangezien ze wekenlang geen motivatie had gevonden om het te wassen of te kammen.

In de wetenschap dat het meisje in nood was, verzamelde de 20-jarige Kayley Olsson haar collega’s om de tiener te helpen.

In eerste instantie vroeg het meisje of ze eenvoudig haar hoofd kon scheren of haar kort moest knippen omdat ze aannam dat de schade onomkeerbaar was. Maar wetende dat een make-over een geweldige boost voor haar eigenwaarde kon zijn, hebben de stylisten toegewijd om urenlang haar haar te verzorgen.

tiener met kort kapsel

Kayley vertelde de BBC:

“Haar haar knippen was absoluut geen optie voor mij. Ik wist meteen dat we zoveel mogelijk haar moesten redden. ”

In de loop van twee dagen besteedden Kayley en haar collega-styliste Mariah Wenger in totaal 13 uur aan het kammen van het haar van het meisje.

Natuurlijk was het proces pijnlijk, maar ze wilden het meisje niet laten opgeven:

“Er waren veel bemoedigende woorden en een gesprek nodig om haar af te leiden van de pijn bij het verwijderen van de klitten en haar zelfvertrouwen te vergroten.”

voor en na foto's make over

Maar het meisje voelde zich mooi. De stylisten gaven haar iets terug van de waardigheid waar de ziekte haar van had beroofd, en ze verliet de salon na een epische transformatie, klaar om terug naar school te gaan.

Kayley publiceerde over het incident op haar Facebook-pagina en meldde dat de laatste woorden van het meisje tegen haar waren:

“Ik zal vandaag echt glimlachen op de foto’s van mijn school, je liet me weer mezelf voelen.”

De oorspronkelijke post van Kayley heeft nu meer dan 200.000 likes op Facebook en is 79.000 keer gedeeld, samen met meer dan 13.000 reacties.

Bekijk hieronder de volledige video om Kayley’s optreden in de tv-show The Doctors te zien:

DEEL dit met je vrienden en familie.