Haarlem voert bizar verbod op reclame maken voor vlees eten in

Haarlem voert bizar verbod in: reclame maken voor vlees eten mag niet meer

Haarlem heeft als eerste gemeente ter wereld een bizarre primeur te pakken. De stad heeft een verbod op reclames voor vleesproducten ingevoerd. Dat bevestigt GroenLinks-raadslid Ziggy Klazes nadat de krant trouw hierover berichtte.

Het is dus een idee uit de koker van GroenLinks. ”Wij nemen dit heel serieus”, aldus een dolblije Klazes. “Niet-biologisch vlees produceren is heel schadelijk voor het klimaat. Wij willen doen wat lokaal in onze macht ligt en willen mensen niet verleiden tot het maken van keuzes die slecht zijn voor het milieu.”

Milieu

Klazes en zijn fractie schijnen vooral veel moeite te hebben met producten zoals kiloknallers. “Een kilo varkensvlees voor een paar euro, kan in deze tijd wat ons betreft echt niet meer. Het is een te zware belasting voor het milieu”, aldus Klazes die hoopt dat mensen bewust worden van wat ze aanrichten.

Haarlem voert bizar verbod op reclame maken voor vlees eten in

Vanaf 2024

Zoals het er nu uitziet, zijn de effecten van het verbod pas vanaf 2024 te zien. Dat heeft alles te maken met de contracten die nu nog lopen met exploitanten van bushokjes en schermen in de openbare ruimte.

Scroll naar boven