Haar jaloerse echtgenoot probeerde haar te vermoorden, maar Connie reageert tegen alle verwachtingen in

Geweld kan moeilijk te ontdekken zijn, omdat het niet altijd resulteert in een blauw oog of een gekneusde arm. Psychologisch geweld is in veel gevallen nog doordringender. Bedreigingen en misbruik zijn dingen waar sommige vrouwen aan moeten lijden. En het aantal kwetsbare vrouwen is veel hoger dan gerapporteerd, omdat helaas veel vrouwen het niet durven te melden – of hulp te zoeken.

Connie Culp leed het ondenkbare van haar eens geliefde echtgenoot (Tom). Nu wil ze haar verhaal vertellen en vrouwen over de hele wereld helpen.

Connie Culp ontmoette Tom toen ze allebei 15 jaar oud waren. Ze werd stapelverliefd op hem en het leven was prachtig. Het paar bleef de rest van hun schooljaren bij elkaar, trouwde en kreeg twee kinderen. Maar na een aantal jaar begon het te veranderen en werd Tom erg jaloers.

“Hij was jaloers omdat iedereen me zo leuk leek te vinden. Niet eens zo zeer bij de mannen. Ik was populair bij de meiden die met ons en de meeste klanten werkten, “zegt Connie.

Het paar begon ook financiële problemen te krijgen en de bar die ze samen runde stopte maakte geen winst meer.

“Het had een negatief effect op onze relatie.”

Tom was een gepassioneerde echtgenoot, maar hij bleef grote problemen ondervinden met jaloersheid en ernstige stemmingswisselingen. Hij begon de controle over zichzelf en zijn gedrag te verliezen. Hij begon Connie te slaan.

Connie vergaf haar echtgenoot keer op keer en dacht dat het misbruik het resultaat was van de druk die hij voelde vanwege de financiële problemen van de familie. En ze geloofde nog steeds dat Tom van haar hield zoals hij deed sinds ze verliefd werden als tieners. Zodra de economische problemen opklaarden zou alles weer goed komen, dacht ze.

Maar de situatie verbeterde niet en in plaats daarvan bleef het fysieke en psychologische misbruik escaleren.

“Het ergste waren zijn woorden en de dagelijkse intimidatie. Er hingen donkere wolken boven ons, maar ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren. Het gebeurde de nacht dat hij zichzelf verloor. ‘

Het was september 2004, en het stel raakte in een heftige ruzie. Tom kon niet tolereren dat Connie met een andere man had gepraat. Toen gebeurde het ondenkbare.

De ooit geliefde echtgenoot van Connie veranderde in een woedend monster. Hij haalde een pistool tevoorschijn en schoot zijn vrouw in het gezicht.

Connie omschrijft het moment als het ergste in haar leven: “Ik herinner me dat hij het pistool trok en wat hij tegen me zei en vervolgens schoot.”

Ze overleefde het, maar haar gezicht was misvormd. Haar neus, wangen en lippen waren volledig vernietigd.

Maar in december 2008 herstelde Connie. Haar man zat in de gevangenis en ze had hem voorgoed verlaten. Daarnaast onderging ze een gezichtstransplantatie – de eerste in zijn soort in de Verenigde Staten. De operatie duurde 23 uur en de revalidatie en genezing duurde twee jaar.

Vandaag leeft Connie weer een normaal leven. Ze is nu een liefhebbende moeder en zelfs een grootmoeder.

Ze weet ook dat uiterlijk er niet toe doet, zolang je ziel maar goed voelt.

“Het is niet mijn gezicht, maar ik voel me dankbaar dat ik er een heb”, zegt ze.

Vandaag is Connie’s strijd om haar leven terug te krijgen een inspiratie geweest voor slachtoffers van huiselijk geweld overal ter wereld. Nu wil ze een belangrijke boodschap verspreiden naar zoveel mogelijk mensen: “Wees waakzaam over wat je partner tegen je zegt. Als hij zegt dat hij je pijn gaat doen, zal hij het doen. Het zal niet beter worden. ” Bekijk de video hieronder:

Face Transplant Patient Connie Culp 2 Years After Her Revolutionary Surgery

Huiselijk geweld is een kwestie waar over gepraat moet worden. Deel het verhaal van Connie met iedereen die je kent, zodat dit belangrijke probleem nooit tot zwijgen wordt gebracht!

Bron: Youtube & The Telegraph

Laat een reactie achter

Scroll naar boven