Haags zwembad schopt gasten elke zondag halfuur uit water: ”Badmeester moet lunchen”

Haags zwembad schopt gasten elke zondag halfuur uit water: ''Badmeester moet lunchen''

In de categorie kansloos hebben wij weer een leuk artikeltje gevonden. Althans… Leuk om te lezen, maar minder leuk om mee te maken. In het Haagse zwembad Overbosch moeten alle bezoekers op zondag om 11.00 stipt het water uit, zich aankleden en wachten totdat het water weer toegankelijk is. Waarom? Nou, de badmeester moet boterhammen eten.

Of dat niet enorm achterlijk is? Volgens de woordvoerder van Overbosch is dat al zo sinds het begin van het coronavirus. ”In die tijd moest je vrijwel overal een tijdslot reserveren, je kon niet zomaar binnenlopen. De gemeente is er toen achter gekomen dat dit voordelen heeft, vooral personeelstechnisch.”

Nog meer voordelen

Zo kan het personeel een half uur verdiende pauze houden, maar ook het wisselen tussen diensten verloopt soepeler. Ook is er een ander groot voordeel tussen het uit het water trappen van badgasten. ”In een wedstrijdbad hangen touwtjes in het water om banen mee te maken. Voor het vrij zwemmen moeten die touwtjes er weer uit. Dat is veel makkelijker als er geen mensen zwemmen.”

Haags zwembad schopt gasten elke zondag halfuur uit water: ''Badmeester moet lunchen''

Klantonvriendelijk

Ondertussen stroomt de kritiek binnen. Gasten beschouwen de maatregel als klantonvriendelijk. Een mening die gedeeld wordt door Shiva de Winter van Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid.

De woordvoerder van het zwembad ‘snapt de kritiek’ maar heeft er verder maling aan. ”We snappen dat dit niet optimaal is voor de bezoekers op zondagochtend, maar we hebben hier onze redenen voor. Bovendien is het ook belangrijk dat wij voldoende ediplomeerd personeel langs de rand van het zwembad kunnen zetten, anders wordt het echt onveilig.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven