Gruwelijke undercoverbeelden van Illegale puppyfabriek in Brabant

Gruwelijke undercoverbeelden van Illegale puppyfabriek in Brabant

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals heeft schokkende undercoverbeelden online gezet van een broodfokker in Eersel (Brabant). Op de beelden is te zien hoe meer dan 500 hondjes dag en nacht boven op elkaar gepropt zitten.

De organisatie begon met een onderzoek, nadat er meldingen binnenkwamen van kopers die opgezadeld waren met een doodzieke pup. De trouwe viervoeters lagen in hun eigen ontlasting en urine en moesten verontreinigd water drinken. Daarnaast kregen ze verrot vlees te eten.

YouTube video player

De fokker in kwestie kreeg drie keer bezoek van de organisatie. Bij het derde bezoek confronteerde de oprichter Karen Soeters van House of Animals de fokker met zijn daden. Die wilde niet reageren en wil dat momenteel nog steeds niet doen.

NVWA: Eerst dossier maken

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zit inmiddels bovenop de zaak en doet er alles aan de fokker via strafrecht en bestuursrecht aan te kunnen pakken. Desondanks grijpt men nu nog niet in, omdat er ”eerst een dossier” gemaakt moet worden. Een woordvoerder van de NVWA noemt de situatie ”best heftig” en ”echt niet oke”.

House of Animals vindt dat de NVWA niet doortastend genoeg is en is inmiddels zelf naar de politie gestapt in de hoop dat er snel actie wordt ondernomen.

Scroll naar boven