Gruwelijk: Moeder knipt geslachtsdeel van zoontje (5) af met een schaar

Gruwelijk: Moeder knipt geslachtsdeel van zoontje (5) af met een schaar

Myriam D. uit Katwijk is vandaag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De horrormoeder knipte het geslachtsdeel van haar vijfjarige zoontje af met een schaar.

Tot aan de schaamstreek

De rechter noemt de zaak ‘ingrijpend, verdrietig en pijnlijk’. Op 12 november vorig jaar werd D. met bebloede handen in de boeien geslagen in Katwijk. Ze bleek het geslachtsdeel van haar zoontje te hebben afgeknipt ’tot aan de schaamstreek’.

D. ontloopt strafvervolging omdat de rechter vindt dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar is. In februari van dit jaar gaf de advocaat van Myriam aan dat zijn client voor het incident ‘goed functioneerde’ doordat ze twee medicijnen slikte. Een van deze medicijnen was een antipsychoticum.

Medicatie

Het zou mis zijn gegaan toen de moeder van medicatie wisselde. Volgens de rechter is er vastgesteld dat D. ‘in het kader van een psychose’ handelde. Desondanks is D. ‘zeer doelgericht’ te werk gegaan. Naderhand zou ze ook tegen een getuige hebben gezegd dat ze ‘beter een advocaat kon spreken’.

Gruwelijk: Moeder knipt geslachtsdeel van zoontje (5) af met een schaar

Volledig ontoerekeningsvatbaar

D. is dus ‘volledig ontoerekeningsvatbaar’ en wordt daarom ‘ontslagen van alle rechtsvervolging’. Daar staat tegenover dat de vrouw tbs met dwangverpleging is opgelegd, waar geen maximale termijn aan verbonden is.

Scroll naar boven