Gruwelijk: Man verkracht vrouw en stopt haar baby in koffer

Gruwelijk: Man verkracht vrouw en stopt haar baby in koffer

De maatschappij is voorlopig verlost van psychopaat Sjaak S. (42) De man heeft zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling, vrijheidsberoving, verkrachting en poging tot doodslag op een voor hem niet bekende vrouw. Daarnaast stopte de man het 2-jarige kind van de vrouw in een koffer.

De rechtbank heeft S. veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Het slachtoffer (37) had Sjaak S. nooit eerder gezien, toen hij op 2 september vorig jaar opeens midden in haar woning in Groningen stond. De vrouw had net haar zoontje op bed gelegd, toen S. in haar woonkamer stond.

S. verkrachtte de vrouw, waarna ze bewusteloos raakte. Hij bond haar vast en mishandelde haar zo erg, dat de vrouw zware verwondingen opliep.

De daaropvolgende ochtend sloeg het slachtoffer alarm bij haar buurman. In totale shock vertelde ze dat haar zoontje nog in de woning aanwezig was. Toen de politie kwam, konden ze het kindje eerst niet vinden, totdat er zachtjes gehuil klonk vanuit de berging…

Daar bleek een afgesloten koffer te liggen, waarin het peutertje was gestopt. Het kind had ernstig hoofdletsel opgelopen en ademde nauwelijks.

Psychose

De verdachte werd uiteindelijk in de buurt aangetroffen. Hij bleek de sleutels van de woning van zijn slachtoffer ‘gewoon’ op zak te hebben en gaf toe dat hij in het huis was geweest.

Naar eigen zeggen kon hij zichzelf niet meer herinneren wat er was gebeurd. Deskundigen hebben uitgevonden dat hij in ‘psychose’ verkeerde. Bovendien zou S. kampen met schizofrenie, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard is.

De rechter vindt het extra pijnlijk dat S. zijn slachtoffers niet kan vertellen waarom hij dit heeft gedaan en waarom hij hen uitkoos. Deze gewelddadige nacht heeft hun levens drastisch veranderd, aldus de rechtbank. S. moet een schadebedrag van bijna 89.000 euro betalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven