Gruwelijk: Man neemt zoontje (1.5) mee naar bos en steekt hem in zijn borst

Gruwelijk: Man neemt zoontje (1.5) mee naar bos en steekt hem in zijn borst

De 47-jarige man uit Gasselte die op 27 februari dit jaar zijn zoontje met een mes in zijn borst stak, heeft gisteren tijdens een zitting in de rechtbank in Assen spijt betuigd. ”Het was niet het plan hem te steken, het gebeurde doordat de politie ineens voor mijn neus stond.”

De vader, die bij de politie een bekentenis heeft afgelegd maar officieel als verdachte te boek staat, wordt verdacht van het plan zijn pas anderhalf jaar oude zoontje te hebben willen doden. Op die donkere 27 februari liet hij een briefje achter op de voordeur, wikkelde een mes in een theedoek en reed met zijn zoontje naar het Boomkroonpad in het Drentse Assen.

Kalmeren

Zodra familieleden het briefje vonden, werd de politie verwittigd en ging de moeder samen met haar vader naar het bos. Niet veel later kwamen er twee agenten. Zij hebben geprobeerd de vader te kalmeren, maar die greep volgens de officier van justitie plotseling naar een mes om het vervolgens met volle kracht in de borst van zijn zoontje te steken.

Slagaderlijke bloeding

Daarop grepen agenten naar hun stroomstootwapen en overmeesterden de man. Het peutertje was zwaargewond. ”Hij had een slagaderlijke bloeding en er was een rib doorgesneden.” Het is aan het snel ingrijpen van agenten en een in het bos aanwezige verpleegkundige te danken dat het leven van het kindje gered kon worden. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.

‘Het spijt me’

De verdachte moest de strafzaak gisteren volgen via een videoverbinding vanuit de gevangenis. De moeder van het kind was ook in de zaal. Tijdens de korte zitting wendde de man zich tweemaal tot zijn (ex?) vrouw. ”Het spijt me enorm. Dit had nooit mogen gebeuren”, maakte hij duidelijk.

De advocaat van de man weerspreekt dat er sprake is van voorbedachte rade (ondanks dat de man een mes meenam naar het bos) en spreekt van ”een opwelling.”

De raadsvrouw wilde ook aantonen dat haar cliënt eigenlijk een ‘goed persoon’ is, door onder meer vrienden van hem in de zaak te betrekken. Die moeten dan in de rechtbank komen vertellen over wat voor persoon hun vriend is. Ook wilde de advocaat graag de moeder laten horen over de aanloop naar het incident.

Geen van deze verzoeken zijn door de rechtbank toegewezen. In plaats daarvan komt er een onderzoek naar de psychische gesteldheid van de man. Half oktober staat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak op het programma. Dan zal ook meer duidelijk worden over de toedracht.

Dit artikel is afkomstig van De Telegraaf.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven