Gruwelijk drama: Tankstation explodeert, tenminste 9 doden

Gruwelijk drama: Tankstation explodeert, tenminste 9 doden

Groot verdriet in het noorden van Ierland, waar gisteravond een bezinestation ontploft is. Bij het drama zijn negen mensen om het leven gekomen, terwijl acht personen in het ziekenhuis liggen. Dit melden de Ierse hulpdiensten.

De explosie vond plaats in County Donegal. Getuigen maken melding van een enorme chaos, terwijl een lokale politicus het drama omschrijft als een ramp. ”Dit is je ergste nachtmerrie. Dit is een rustig dorp, een zeer hecht dorp. Dit is dus de enige winkel in het dorp, het is het benzinestation, het is de supermarkt, het is het postkantoor.”

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en om naar mensen, die nog onder het puin liggen, te zoeken en hen te helpen. Tot dusver zijn er meerdere doden gevonden onder de brokstukken.

Oorzaak onbekend

Het is momenteel nog onduidelijk wat de oorzaak is. Lokale media vermoeden een gasexplosie. Premier Micheál Martin noemt het incident ”tragedie voor een kleine gemeenschap met slechts een paar honderd inwoners.” Volgens de premier zullen mensen door heel Ierland net zo ”verdoofd door het gevoel van schok en totale verwoesting zijn” als inwoners van Creeslough zelf. Hij sprak zijn dank uit voor de hulpdiensten die ”non-stop doorwerken onder extreem traumatiserende omstandigheden.”

Scroll naar boven