Gruwelijk: Donny M. vertelt tot in detail hoe hij Gino (9) om het leven heeft gebracht

Gruwelijk: Donny M. vertelt tot in detail hoe hij Gino (9) om het leven heeft gebracht

Donny M, het 22-jarige monster uit het Limburgse Geleen staat momenteel voor de rechter in Maastricht tijdens de eerste, niet-inhoudelijke zitting in de moordzaak. M. wordt verdacht van het doden van de 9-jarige Gino van der Straeten.

M. heeft inmiddels een aantal vreselijke bekentenissen afgelegd. Hij heeft Gino op 1 juni ontvoerd uit Kerkrade, heeft het jongetje seksueel misbruikt, hem drugs toegediend (xtc en Kamagra, een soort viagra) en hem uiteindelijk vermoord. De verdachte heeft naar eigen zeggen spijt. “Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk, had niet mogen gebeuren”, zei hij zelf over de zaak.

Doodsoorzaak

In een verhoor bekende Donny eerder dat hij Gino verstikt zou hebben in de badkamer, door een kussen op zijn mond te duwen. Maar, zo benadrukt het OM, Donny heeft verschillend verklaard en er is bovendien ook ander letsel aangetroffen. Als mogelijke doodsoorzaken zijn verwurging of verdrinking niet uitgesloten.

Men wacht op het definitieve oordeel van de patholoog, die de doodsoorzaak gaat rapporteren. Hierna zal M. wederom worden verhoord.

M. heeft spijt betuigd: ”Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk, had niet mogen gebeuren.” De moeder en de zussen van Gino zijn ook lijfelijk aanwezig bij de zitting. Hun woordvoerder Judy op het Veld laat weten dat de zaak heel erg ”confronterend en moeilijk” is.

Scroll naar boven