Grote zorgen om uitbraak nieuwe coronavariant: Nóg besmettelijker

Nieuwe coronavariant ontdekt in China

In China is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Het gaat om een variant van omikron, die nóg besmettelijker is. De Chinese overheid doet er alles aan om verspreiding te voorkomen.

Subtype

De nieuwe variant is vastgesteld bij een patiënt in Suzhou, een stad ten westen van Shanhai. Dit meldt De Telegraaf. De autoriteiten zijn zeer bezorgd en verklaren dat dit subtype tot dusver nog nergens anders ter wereld is vastgesteld.

Geen symptomen

Vandaag telde China maar liefst 13.146 nieuwe besmettingen. Dat is feitelijk heel weinig op een absurd grote bevolking van 1.4 miljard mensen. Daarnaast is het ook nog zo dat 88 procent van de positief geteste mensen geen of nauwelijks symptomen vertoont.

Lockdown

Het land slaat een beetje door in de coronagekte, zo lijkt het. Inwoners van Shanghai zouden aanvankelijk een paar dagen in lockdown moeten, waarbij de stad verdeeld werd tussen oost en west.

Toen de westerlingen aan de beurt waren, kregen de oosterlingen echter te horen dat zij hun huizen niet mochten verlaten. Zij zitten momenteel al meer dan twee weken in isolatie en moeten test na test doen. Een test weigeren? Dan wacht de gevangenis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven