Grote zorgen om opkomst tijgermug: Gevaar voor volksgezondheid

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en gezondheidsagentschap Sciensano zijn in paniek over de opkomst van de tijgermug.  Het prikgrage insect is inmiddels al op twaalf plekken in België gespot. Men vreest voor tropische ziektes die de volksgezondheid in gevaar brengen.

De tijgermug komt oorspronkelijk uit Azië, maar heeft zich inmiddels verspreid over andere werelddelen zoals Europa en Noord-Amerika.

Het insect is bijzonder bijtgraag en kan dus ook tropische ziektes overbrengen. Wie denkt dat de mug niet in de winter zal toeslaan heeft het mis. De tijgermug is het hele jaar aanwezig en kan jou dus ook prikken als je net lekker ligt te slapen. Er wordt opgeroepen foto’s van vermoedelijke tijgermuggen te sturen naar de website MuggenSurveillance.be. Experts gaan dan na of het inderdaad om een tijgermug gaat.

Grote zorgen om opkomst tijgermug: Gevaar voor volksgezondheid

Het is belangrijk dat dit gebeurt, want specialisten kunnen op die manier een beter beeld krijgen van de aanwezigheid van exotische steekmuggen en kunnen nagaan welk effect dat heeft op de volksgezondheid.

Scroll naar boven