Grote zorgen bij experts: ”Enorme griepgolf op komst”

Grote zorgen bij experts: ''Enorme griepgolf op komst''

Deskundigen stellen dat het coronavirus vanaf nu net als andere infectieziekten behandeld kan worden. De experts maken zich meer zorgen over de opkomst van een enorme griepgolf.

Nog even terug naar corona. Begin oktober waarschuwde het RIVM nog voor een najaarsgolf van Covid-19. Dit bleek dus niet het geval. Volgens deskundigen is er nu ”een nieuwe fase” aangebroken. Die visie wordt ondersteund door bloedbank Sanquin, dat beweert dat 77 procent van de Nederlandse bevolking inmiddels antistoffen tegen het coronavirus bij zich draagt.

‘Griep gevaarlijker’

Arts en microbioloog Jean-Luc Murk vindt dat corona vanaf nu als een van de vele wintervirussen beschouwd kan worden en vreest meer voor de griep. ”Ik denk dat influenza deze winter de potentie heeft om grotere problemen te veroorzaken dan corona.”

Grote zorgen bij experts: ''Enorme griepgolf op komst''

Deskundigen zijn van mening dat de overheid en het RIVM ‘alle regels’ rondom het coronavirus los moeten laten. Hoewel virologen waarschuwen dat er in de toekomst een ernstiger variant van corona zal opduiken, geloven experts daar niet in. ”We kunnen wel wat relaxter zijn over snottebellen”, zo zegt epidemioloog Frits Rosendaal. Volgens hem ziet het er heel erg gunstig uit.