Grote verandering aanstaande: Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak

Grote verandering aanstaande: Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak

Slecht nieuws voor volhoudende paffers, want Albert Heijn gaat namelijk nokken met de verkoop van tabak, zo meldt de supermarkt.

Deze beslissing volgt op het stopzetten van het online verkopen van tabaksproducten, een maatregel die op 1 juli jongstleden al in werking is getreden. De supermarkt wil met het stoppen van van de verkoop van tabak bijdragen aan een gezondere maatschappij.

Ze stellen dat zij de prioriteit geven aan gezondheid van hun klanten en daarom is het per 1 juli 2024 niet meer mogelijk om voor tabaksproducten naar de Appie te gaan.

Wel kun je er natuurlijk nog ladingen vol suiker, talloze alcoholische dranken en literflessen cola kopen tegen de hoofdprijs. Zo is de winkelketen dan weer wel.

‘Erg betrokken’

Naast flink veel winst maken en klanten uitknijpen, neemt Albert Heijn het standpunt in zich in te zetten voor een generatie die ‘rookvrij’ is.

De winkelketen stelt dat ze met hun beslissing zichzelf heel goed realiseren dat zij niet alleen het verschil kunnen maken, en wijzen op een collectieve inspanning.

Met het statement ondertreept het management van Albert Heijn hun bijdragen aan het realiseren van een maatschappij waarin roken verbannen wordt.

2040

Het is allemaal onderdeel van de plannen van onze Rijksoverheid. Zij streven ernaar om de verkoop van tabak in supermarkten per 1 juli 2024 te stoppen.

Het is de bedoeling dat er een rookvrije generatie is gerealiseerd in 2040. Dit is ook terug te vinden in het Preventieakkoord. Albert Heijn steunt dit, maar is niet de eerste supermarkt die nu aankondigt om te stoppen met de verkoop van tabaksproducten. Eerder deed Lidl dit al.

Meningen verdeeld

Op sociale media zijn de meningen nogal verdeeld over het besluit. Zo kun je namelijk nog wel gewoon alcohol kopen. Ook wijzen mensen erop dat de verantwoordelijkheid van opvoeding bij mensen zelf ligt. Ook zijn er vanzelfsprekend mensen dit dit enorm toejuichen.

Scroll naar boven