‘Grote teen’ schoenen zijn de nieuwste trend waar niemand behoefte aan heeft

Ook al hou ik meer van het dragen van sneakers, kan ik erg genieten om door foto’s van mooie hakken te scrollen en mezelf voor te stellen in allerlei fictieve scenario’s waarin ik misschien dapper stap in een paar hoge hakken die mogelijk mijn rug kunnen breken. Dat gezegd hebbende, zie ik mezelf nergens in mijn fictieve wereld waarin ik deze hakken zal dragen:

View this post on Instagram

#bigtoeshoes …yay or nay?

A post shared by Amanda Campos (@mrsacampos11) on

Volgens een rapport van de New York Post maakte deze goddeloze schoenentrend zijn catwalkdebuut als onderdeel van de collectie Y / Projects in het voorjaar / de zomer van 2018 in Parijs. Hoewel de verontrustende trend onopgemerkt lijkt te zijn gebleven toen het voor het eerst uitkwam, slaagde het erin om behoorlijk wat hoofden te draaien tijdens zijn tweede debuut tijdens de lente / zomer 2019-show van vorig jaar in combinatie met de grillige ontwerpen van ontwerper Glenn Martens.

grote teen hakken

Als je net als ik bent, denk je waarschijnlijk: “Wie in hun goede geest zou hier ooit een paar van willen?” Maar natuurlijk heeft lelijke mode nu een behoorlijk moment, dus mensen springen over elkaar heen om deze in handen te krijgen. Deze schoenen met grote teen die $1.000 kunnen kosten, zijn naar verluidt direct uitverkocht en meer high-fashion merken zoals Phoebe Philo’s Céline willen de gekte verzilveren door hun eigen versies te introduceren voor de prijs van $ 695.

Deze trend lijkt te zijn voortgekomen uit een even lelijke schoen die in 1989 door de Franse veteraanontwerper Maison Margiela werd uitgebracht. Hoewel de versie van Margiela alle tenen bedekte, scheidde het een prominente scheidslijn tussen de grote teen en de kleine tenen. De teen-scheidende Tabi kalfslederen laarzen kosstte $ 980 en dus, natuurlijk, gekke rijke mensen vinden het het coolste ding ooit. De Franse ontwerper is echter niet de eerste die het concept heeft bedacht om de grote teen van de rest te scheiden. Het “geavanceerde” ontwerp is geïnspireerd op de traditionele Japanse tabi-sok die is ontworpen om te worden gedragen met teenslippers zoals zōris en getas.

Volgens GQ vertelde de gepensioneerde Belgische ontwerper aan Geert Bruloot, de eerste retailer die de pre-Gaultier-schoenen van Margiela in voorraad had, in een zeldzaam interview dat hij ‘een’ onzichtbare ‘schoen wilde maken.” In feite voorspelde de publicatie de mogelijke stijging van deze trend eerder dit jaar nadat de Australische acteur Cody Fern een paar grote tenenschoenen droeg bij de Golden Globes.

Embed from Getty Images 

Moeten we echt iets eenvoudigs als schoenen met ingewikkelde trends als deze ingewikkeld maken? De aanblik van mensen die in het openbaar rondlopen met echte kameel-achtige voeten klinkt echt niet aantrekkelijk. Althans dat is mijn mening.

Wat vind jij van deze schoenen? Laat het ons weten in de comments op Facebook!