Grote steden bereiden zich voor op wedstrijd Marokko

Politie onderschept Marokkaanse oproep tot rellen

Marokko speelt vanmiddag om 16.00 uur het laatste groepsduel op het WK voetbal. De kans op het behalen van de achtste finale is sinds 1986 niet meer zo groot geweest. De grote steden bereiden zich voor op een volksfeest. Of op rellen…

Ingrijpen

Zo mag de Amsterdamse politie eerder dan normaal gesproken ingrijpen op drie plekken. Dat geldt voor het Mercatorplein, Plein ’40-’45 en de Burgemeester de Vlugtlaan. De gemeente heeft die plekken aangewezen als veiligheidsrisicogebied. zodat agenten onrust in de kiem kunnen smoren.

De gemeente Den Haag kan de Schilderswijk eerder afsluiten voor verkeer om te voorkomen dat een groep relschoppers daar aanzwelt. Ook zullen buurtvaders en jeugdwerkers zichtbaar door de wijk lopen.

Bondscoach Marokko

De bondscoach van Marokko heeft de rellen van deze week gezien en had er het volgende over te zeggen: “Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent. Ik denk niet dat het echte Marokkanen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren.”

Imam Abdeljalil Sayfaoui van een moskee in Utrecht heeft Marokkanen met klem verzocht zich niet schuldig te maken aan wangedrag.

Scroll naar boven