Grote paniek: tbs’ers breken op spectaculaire wijze uit kliniek met hulp van handlangers

Breaking: Levensgevaarlijke tbs'er ontsnapt

Er is grote paniek ontstaan bij politie en justitie. Twee tbs’ers zijn gisteravond namelijk op bizarre wijze ontsnapt uit de Nijmeegse tbs-kliniek De Pompestichting. De twee werden geholpen door handlangers, die met een slijptol een gat in het hek maakten, om de twee vervolgens mee te nemen in gereedstaande auto’s.

Het duo is momenteel voortvluchtig. De politie wil omwille van het onderzoek niet vertellen wat de identiteit van de twee mannen is. Ook willen ze niet zeggen of het duo gevaarlijk is.

De Gelderlander meldt informatie te hebben binnengekregen, waarin staat dat tenminste één tbs’er in het verleden vaker is uitgebroken uit diverse jeugdinrichtingen.

Eerdere uitbraken uit De Pompestichting

Helaas is het niet de eerste keer dat ingezeten de kliniek gewoon uit kunnen wandelen als zij dat willen. In 2017 ontsnapte een tbs’er door met een bouwschaar een gat te knippen in het hek. Twee jaar later, in 2019, klom een patiënt over het hek.

De kliniek besefte in 2019 dat er iets moest veranderen. Inmiddels wordt er een tweede hek gebouwd, met hoogspanning. Helaas duurt het wel even voordat dit klaar is, de verwachting is dat het hekwerd aan het eind van dit jaar opgeleverd zal worden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven