Grote ophef: Politieagent gooit beenloze man uit scootmobiel

Grote ophef: Politieagent gooit beenloze man uit scootmobiel en slaat op hem in

Op sociale media is met afschuw gereageerd op een uitlekte video waarop een politieagent te zien is die een beenloze man probeert te arresteren. 

De beelden, die via Dumpert wordt aangeboden, laten zien hoe hoe een man op een scootmobiel een agent aanrijdt. Die reageert hier vervolgens op door de man zonder benen uit zijn scootmobiel te trekken. Na een korte worsteling begint de agent aan het hoofd van de man te trekken.

Die reageert hier weer op door de politieman vast te houden en doet een poging hem in zijn kruis te grijpen. Vervolgens loopt het pas echt uit de hand. Terwijl de agent meermaals ”loslaten, hoor je me!?” roept, slaat hij de man meermaals in zijn gezicht.

‘Geweld is toegestaan’

Op internet wordt woedend gereageerd op het handelen van de agent. De politiewoordvoerder zegt: ”De politie mag geweld toepassen op het moment dat een verdachte niet meewerkt. De verdachte verzette zich hevig, daarom heeft de agent helaas geweld moeten toepassen. Dat gebeurt pas na duidelijk waarschuwen en dat is in dit geval ook gebeurd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven