Grote ophef over GroenLinks-Tweede Kamerlid na ‘walgelijke’ tweet over Pim Fortuyn

GroenLinks-Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht ligt onder vuur, nadat ze gisteren op de sterfdag van Pim Fortuyn een tweet plaatste waarin ze zegt als jong kind ”een trauma” te hebben opgelopen door Fortuyn.

Bouchallikht reageerde op een bericht van Kamer-voorzitter Vera Bergkamp, die schreef dat wijlen Pim Fortuyn de harten van velen wist te stelen. Daarop reageert Bouchallikht verwoestend. ”Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma’s terughaalde.”

Ze gaat verder met vuil spuien: ”Fortuyn wist inderdaad harten te stelen. De vraag is van wie. Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, thnx. Bye!”

Grote ophef over GroenLinks-Tweede Kamerlid na 'walgelijke' tweet over Pim Fortuyn

Nederland en politiek woedend

Het haatbericht komt haar op een lading van kritiek te staan. Geert Wilders noemt het ”een smerige tweet op de sterfdag van Pim Fortuyn.”. De PVV-leider noemt Bouchallikht op zijn beurt ”de schandvlek van ons parlement door respectloos op het graf van Pim Fortuyn te dansen.”

Ook Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging laat van zich horen. ”De optie ”ik zeg vandaag dan maar even niks, al is het alleen maar uit respect voor de nabestaanden” stond uit Kauthar?”

Theo Hiddema sneert

Senator Theo Hiddema sneert op cynische wijze naar Bouchallikht, die pas 7 jaar oud was toen Fortuyn werd vermoord. ”Als kleuter al een trauma opgelopen door rechts vandalisme!” Dat levert niet te overtreffen profijt op binnen de kring van links gelijkgezinden. Zo’n evident slachtofferschap daar kan de concurrentie nooit tegenop en garandeert een lange loopbaan in de politiek.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven