Grote onthulling over vaccinaties bekendgemaakt

Grote onthulling over vaccinaties bekendgemaakt

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gisteren groot nieuws bekendgemaakt. Een evaluatie die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, heeft als uitkomst dat de veelbesproken coronavaccinaties meer dan een miljoen levens hebben gered.

Twee miljoen

Wat ook in het rapport is opgenomen, is dat in Europa sinds het begin van de pandemie meer dan twee miljoen mensen een besmetting met Covid-19 niet hebben overleefd.

Maar, zo benadrukt de WHO. ”Dankzij de goedwerkende vaccins hebben zijn meer dan een miljoen mensenlevens gered.”

Grote onthulling over vaccinaties bekendgemaakt

Totaal

Wereldwijd zijn meer dan 6,8 miljoen mensen 0verleden aan het coronavirus. Volgens de meest recente cijfers zijn Noord- en Zuid Amerika met 2,9 miljoen mensen het zwaarst getroffen.

Het continent Europa staat op de tweede plaats met een aantal van 2,2 miljoen. In Zuid-Oost Azië zou het gaan om totaal 804.000 mensen.

In totaal werden er meer dan 13,3 miljard vaccindoses toegediend.

Ouder dan 60

Het cijfer van geredde mensenlevens is berekend op basis van de sterftecijfers en de toegediende vaccindoses in 26 landen. De meeste mensen (96 procent) die door de vaccins werden gered, waren ouder dan 60 jaar, aldus het verslag.

Vooral tijdens de omikrongolf werd een groot aantal sterfgevallen voorkomen. Het aantal levens dat tijdens deze fase door vaccinatie werd gered, werd geschat op iets minder dan 570.000.

Oproep

Dr. Richard Pebody van WHO Europa had gisteren een belangrijke oproep aan mensen die zich niet hebben laten inenten. Hij roept hen op zich aan te melden voor een inenting.

“We zien door ons onderzoek het grote aantal levens dat tijdens de pandemie in heel Europa is gered. Dus je helpt er alleen jezelf mee.”

De Europese regio van de WHO omvat in totaal 53 landen, waaronder Rusland en verschillende landen in de Kaukasus en Centraal-Azië, naast de lidstaten van de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte.

Scroll naar boven