Grote kans op nieuwe hittegolf, vrees voor ‘heetste augustus ooit’

Buienradar voorspelt hittegolf: "Bikini kan uit de kast"

Het gaat weer tropisch warm worden in Nederland. Weermodellen laten zien dat de temperatuur in ons land deze week weer enkele dagen boven de 30 graden zullen uitkomen. De kans op een hittegolf is zeer sterk aanwezig. Maar dat is nog niet alles, deze maand zou wel eens de warmste augustus ooit kunnen worden.

Vandaag blijft de temperatuur hangen rond de 26 graden, waarmee het aangenaam warm is. ”We zien de hele dag enkele wolken, afgewisseld met zonneschijn in de middag. Een licht buitje is mogelijk. In de ochtend trekken een paar buien van België naar hier, al neemt de hoeveelheid iets af”, aldus weerman Johnny Willemsen van Weerplaza.

Weerbericht: Grote kans op nieuwe hittegolf, vrees voor 'heetste augustus ooit'

Dinsdag

Morgen is het weer vergelijkbaar met vandaag. De temperatuur schommelt tussen de 26 a 27 graden, waarbij het zo kan zijn dat het gaat regenen.

Woensdag

Overmorgen en donderdag wordt het tropisch warm. De temperatuur schiet daadwerkelijk omhoog en zal boven de dertig graden uitkomen. Of dat vrijdag ook zo is, valt nog te bezien. Volgens de weerman kan het twee kanten op. ”Zijn er dan al vroeg veel wolken en onweersbuien, dan wordt het hem niet.”

”Maar mochten die wolken en buien wat uitblijven, dan zou er in Brabant een nieuwe regionale hittegolf kunnen onstaan. Voor een hittegolf heb je drie dagen van 30 graden of meer nodig.”

Warmste augustus ooit

Johnny de weerman denkt dat deze maand kan uitgroeien tot de warmste augustus ooit in de provincie Brabant. ”We gaan een eind komen. We staan wel een stuk achter op het jaar 2020, maar dit jaar bezet inmiddels plek twee op de lijst. Het gat met 2020 bedraagt 1,4 graden. Maar het eind van augustus in 2020 was niet heel warm. Dus ja, het zou kunnen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven