Grote huurverlaging op komst voor mensen met slecht geïsoleerde woning

Grote huurverlaging op komst voor mensen met slecht geïsoleerde woning

Extreem goed nieuws voor huurders die gehuisvest zijn in een woning die dramatisch geïsoleerd is. Zij kunnen vermoedelijk rekenen op een forse huurverlaging.

GroenLinks en de PvdA hebben namelijk een plan gelanceerd. Hierin staat dat mensen woonachtig in huizen met een energielabel lager dan D, de optie zouden moeten krijgen een korting af te dwingen op de huurprijs. Het goede nieuws is dat een Kamermeerderheid het plan inmiddels heeft gesteund.

Prijsplafond

En daar stopt het niet, want de verwachting is dat de Kamer ook haar fiat geeft aan diezelfde twee partijen om het voorgenomen prijsplafond voor gas en elektra “ruimhartig” vorm te geven.

Daarmee kunnen ook grotere gezinnen in een oudere woning profiteren. Ook wil de Kamer dat er rekening gehouden wordt met met huishoudens die over een warmtepomp beschikken en daarmee relatieve grootverbruikers van stroom zijn.

Details pas later bekend

Het naderende prijsplafond werd aangekondigd op Prinsjesdag. Hiermee moeten huishoudens en kleine ondernemers met een bescheiden verbruik verzekerd worden van een betaalbare energierekening. Helaas zijn er momenteel nog geen details beschikbaar, hier wordt aan gewerkt.

De Kamer dringt er ook op aan dat de compensatie voor energiebedrijven “zo doelmatig mogelijk” wordt. Het is niet de bedoeling dat zij meer winst gaan maken dankzij overheidssubsidies.

Scroll naar boven