Grote groep jongeren schopt bejaarde man (73) bewusteloos

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

In het Belgische Stekene is een oudere man van 73 jaar genadeloos ‘aangepakt’ door een groep van maar liefst zes jongeren. De man kreeg het zo zwaar te verduren, dat hij zijn bewustzijn verloor. Burgemeester Stany de Rechter is er klaar mee.

Vrouw lastiggevallen

Afgelopen maandag vielen de jongeren eerst een vrouw lastig, die haar hondje aan het uitlaten was. De vrouw kreeg tal van ‘vrouwonvriendelijke verwensingen’ naar haar hoofd.

Daarop besloot een oudere man van 73 de vrouw te hulp te schieten. Dat pikten de jongeren niet. Ze duwen hem direct op de grond en sloegen en trapten net zo lang op hem in totdat hij buiten bewustzijn raakte. Niet veel later werd de man naar het ziekenhuis gebracht.

Maatregelen

Volgens de burgemeester is de overlast al weken aan de gang. ”Eerst ging het om ‘plagerijtjes’, maar nu is er een duidelijke grens overschreden.”

”Dit gaat een stap te ver. We nemen maatregelen waardoor De Sportstek een plaats blijft waar iedereen zich veilig voelt.”

Daders in kaart

In de tussentijd zijn vier van de zes daders door de politie geïdentificeerd. Een van hen is al voor de jeugdrechter gekomen en in een gesloten instelling gestopt.

De burgemeester denkt met hem de aanstichter te pakken te hebben. ”Zijn entourage is echter ontzettend groot. We gaan de boel goed in de gaten houden.”

Omwonenden woedend

Omwonenden vinden dat het veel te lang heeft geduurd voordat er actie is ondernomen. ”De pesterijen en de overlast zijn veel te lang aan de lang.”

”We willen zelf stappen ondernemen en gaan patrouilleren.” De politie vindt dit geen slecht plan, maar waarschuwt dat ze niet zelf mogen ingrijpen.

De omwonenden begrijpen dat niet. ”We willen snel kunnen ingrijpen. Tegen de tijd dat de politie komt, zijn ze meestal al gevlogen.”

Scroll naar boven