Grootste protest ooit aangekondigd, aldus klimaatorganisaties

Verschillende klimaatgroepen zijn een samenwerking aangegaan. Samen organiseren ze op 6 november een gigantische demonstratie. De organisatie hoopt op ‘de grootste klimaatdemonstratie in Nederland ooit.’

Verschillende organisaties

Het grootse protest werd aangekondigd door verschillende bedrijven die zich inzetten voor het klimaat. Het gaat onder andere om Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL en Milieudefensie.
Ze vinden dat Nederland tot op heden ver achterblijft op de klimaatdoelen die zijn gesteld.

De woordvoerder van van deze samenwerking, Sytze Fortuin, zegt over de actie: “Ik ben klaar met het uitstel- en schouderophaal-beleid van de politiek. De wereld en onze toekomst worden kapotgemaakt om op de korte termijn een paar lobbyisten blij te maken. Daar hebben we gewoon helemaal genoeg van.”

Naar verluidt zullen de demonstranten verzamelen op de Dam om vervolgens een mars door de hoofdstad te houden. Veel details zijn er nog niet bekend gemaakt. Eerder dit jaar in maart organiseerde Klimaatcrisis coalitie al een succesvolle mars, waaraan 35.000 mensen in ons land aan meededen: “Toen hadden we ons vanwege de coronamaatregelen verspreid”, aldus een woordvoerster van de organisatie. “Nu hopen we weer met z’n allen samen te kunnen komen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven