Grootschalige oplichtingstruc met Albert Heijn-bonuskaart: ”Trap hier niet in”

Deze supermarkten berekenen aanbiedingen vaak NIET door bij de kassa

Opletten, vrienden. Wie op sociale media namelijk een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart ziet, kan daar maar beter geen gebruik van maken.

De Fraudehelpdesk heeft bekendgemaakt dat Nederland wordt geteisterd door een nieuwe vorm van oplichting. Wie de barcode aan de kassa laat scannen, is in plaats van minder juist meer geld kwijt. En dat bedrag kan oplopen tot wel 10 procent.

Opgelet: Oplichtingstruc met Albert Heijn-bonuskaart maakt boodschappen juist duurder

Ook Trendnieuws heeft in de afgelopen dagen meermaals berichten op Twitter en Facebook voorbij zien komen waarin een bonuskaart van Albert Heijn wordt gedeeld. Een van de teksten die hierbij werd gebruikt luidde als volgt: “Ben je nou op school of thuis en je wilt boodschappen doen bij de Albert Heijn, gebruik dan mijn bonuskaart voor extra korting.”

Het lijkt een goed bedoelde, empathische actie in tijden van inflatie. Maar wie denkt dat hij extra korting krijgt, heeft het dus mis.

Grootschalige oplichting

Laten we je even uitleggen hoe de oplichtingstruc werkt. Terwijl jij denkt dat je echt korting krijgt op je boodschappen, is de online bonuskaart gekoppeld aan het spaarprogramma van Albert Heijn.

Als je de bonuskaart dus gebruikt, betaal je automatisch voor koopzegels. Kortom: elke euro die je spendeert in de Albert Heijn, kost je op die manier 10 cent extra. Stel je doet voor 100 euro boodschappen, dan betaal je hier 110 euro voor en is het extra tientje voor de oplichter.

Als de oplichter een premium bonuskaart heeft, ben je helemaal de sjaak. Met deze barcode kun je twee zegels kopen per 1 euro. Dat betekent dat als je voor 50 euro boodschappen doet, je 60 euro kwijt bent.

Gebruik je eigen kaart of vraag een medewerker

Het behoeft geen verdere uitleg dat je de aangeboden online kaart beter niet kunt gebruiken. Het advies luidt dan ook om je eigen kaart te gebruiken. Heb je die niet? In de meeste gevallen zijn medewekers ook niet te beroerd om een kaart door de scanner te halen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee  😉

Scroll naar boven