Groot verdriet: Nederlandse au pair (22) sterft na duik in het zwembad

Groot verdriet: Nederlandse au pair (22) sterft na duik in het zwembad

Zeer tragisch nieuws, want in de Verenigde Staten is afgelopen dinsdag een 22-jarige vrouw uit Limburg om het leven gekomen na een duik in het zwembad.

De Nederlandse oppas ging naar een zwembad in de kustlaats Nahant, vlakbij Boston, toen ze besloot om een verfrissende duik te nemen. Vermoedelijk kreeg ze hierdoor een hartstilstand. Hulpdiensten kregen een melding van een bewusteloos persoon bij het zwembad Cary Street Club.

De jonge vrouw komt uit het dorpje Neer in de gemeente Leudal en had volgens de initiatiefnemers haar ’gedroomde reis’ naar de VS vanwege de coronacrisis eerder uit moeten stellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elke Noblesse (@elkenoblesse)

Crowdfunding

Amerikaanse kennissen zijn een crowdfundingsactie gestart, bedoeld om de ouders van de twintiger te ondersteunen. In een paar dagen tijd is bijna tienduizend dollar opgehaald.

Met de donaties moeten onder meer de terugreis naar Nederland en haar uitvaart worden gefinancierd. ”Elke sprak altijd zo liefdevol over haar familie in Nederland en hoe dierbaar die voor haar waren. Als gemeenschap waren we vereerd om Elke de afgelopen 10 maanden te kennen en kunnen we ons het verdriet van haar familie niet voorstellen.”

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven