Groot roofdier ontsnapt uit Blijdorp: “Blijf op afstand!”

Groot roofdier ontsnapt uit Blijdorp: "Blijf op afstand!"

Grote paniek in Rotterdam, want vanmiddag is er een groot roofdier ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp. Het gaat om een gier, zo meldt de politie.

Het dier is weggevlogen en voor het laatst gesignaleerd op het dak van een woning aan de Grote Werfstraat in Rotterdam-Overschie. Daar heeft het dier echter niet lang gezeten en is weer weggevlogen.

Spoorloos

Waar de gier nu is, is niet bekend. Medewerkers zijn met busjes op zoek naar het dier en wil hem snel vinden. De politie heeft aangegeven dat Blijdorp maatregelen gaat nemen om herhaling te voorkomen. Ook wordt opgeroepen om op afstand van de gier te blijven, wanneer iemand hem ziet.

Volgens een politiewoordvoerder gaat er gekeken worden hoe de roofvogel kan worden teruggebracht naar de diergaarde. Daarvoor moet het beest wel eerst gevonden en gevangen worden.

Niet de eerste keer

Het is overigens al eerder gebeurd dat er een gier is ontsnapt uit het bekende Rotterdamse dierenpark. Dat gebeurde ook in 2020 en ook destijds vloog het dier naar Overschie, waar menigeens stomverbaasd stond te kijken.

Valkenier Rob van Dipten van de Valkerij Manege adviseerde toen vooral afstand te houden. “Het zijn aaseters, ze zijn niet gevaarlijk voor mensen. Maar ze hebben wel een heel krachtige snavel en scherpe nagels, dus mijn advies is wel uit de buurt te blijven.”

Het is niet bekend hoe de gier vandaag heeft kunnen ontsnappen.

Bokito

Vorige week was er in de bekende Rotterdamse zoo veel verdriet, nadat icoon Bokito onverwachts 0verleed. Verzorgers en ook de apen waren en zijn hierdoor enorm van slag. De gorilla is slechts 27 jaar geworden.

Scroll naar boven